ŠIROKOPOLJČANI NA UDARU PREVARANATA

Objavljeno: 10. 03. 2016.


PODIJELI:

prevare

Ovih dana Širokopoljčane obilaze nepoznate osobe predstavljajući se kao zaposlenici HEP-a  nudeći 6% jeftiniju struju i još nekoliko pogodnosti za uredne platiše.

Traže uvid u račune za električnu energiju i očitanje brojila pod izlikom provjere da li ste uredni platiša, a kako bi mogli ostvariti popust.

prevare1Na pitanja kako da se zovu 220v spremno odgovaraju da je to sve HEP, ali ovo je kao nagrada za uredne platiše.

Sve to lijepo zvuči, ali nepoznati su u stvari prevaranti (kako ih drugačije nazvati kada se lažno predstavljaju) koji rade za konkurenciju.

Naravno da nemaju veze s HEP-om, nego su djelatnici tvrtke 220v koji su već medijski poznati zbog lažnog predstavljanja i obmanjivanja građana u njihovom vlastitom domu.

Iz Hrvatske elektroprivrede kažu kako su pisali mjerodavnim institucijama, ali da ti opskrbljivači nikada nisu bili kažnjeni koliko oni znaju. Osim toga napominju iz HEP-a njihovi djelatnici imaju službenu odjeću, ako već ne tražite iskaznicu.

U samoj tvrtki 220V na spomen prevara osim što su neugodni imaju objašnjenje da građani trebaju pročitati ugovor koji dobiju. Međutim na pitanje kako se njihovi djelatnici mogu predstaviti kao djelatnici HEP-a nemaju odgovor, nego se opet vraćaju kako ugovore treba pročitati.

Za prevarene ipak ništa nije dramatično, dovoljno je da u roku 14 dana od potpisivanja ugovora pošaljete zahtjev za raskid (original zahtjev za raskid možete skinuti OVDJE) i bez ikakvih penala ili bilo čega zakonski ste raskinuli prevaru.

Zato ako imate starijeg susjeda, raspitajte se da li je potpisao kakav ugovor s prevarantima kako čovjek idući mjesec ne bi bio iznenađen novim distributerom.

U svemu se čovjek jedino zapita, ako je ta pojava poznata svima, kako takve osobe netko ne sankcionira barem za lažno predstavljanje.

Evo i službenih odgovora HEP-a:

HEP-Opskrba

HEP-Opskrba kao i HEP grupacija nema prodajne predstavnike koji djeluju na terenu.

Djelatnici HEP-a imaju HEP-ove iskaznice, te dolaze isključivo radi očitanja mjerila ili ostalih mrežnih poteškoća.

Napomenuli bismo kako uz svaki sklopljeni Ugovor o opskrbi postoji i način raskida ugovora, te se u svakom trenutku možete obratit nadležnim službama.

Za sva dodatna pitanja slobodno nam se obratite putem e-mail adrese: opskrba@hep.hr ili na besplatni broj telefona 0800 5255 radnim danom od 8.00 do 20.00 i subotom od 8.00 do 15.00 sati.

S poštovanjem,

HEP OPSKRBA

HEP – odnosi s javnošću

Koristimo ovu priliku da naglasimo kako Hrvatska elektroprivreda nema dogovor o zajedničkom tržišnom nastupu ni s jednim opskrbljivačem na terenu.

Također, HEP ne angažira prodajne terenske predstavnike niti upućuje svoje zaposlenike u domove kupaca radi ponude ugovora o opskrbi električnom energijom ili bilo kakvih drugih ugovora za kupce kategorije kućanstvo.

Zaposlenici HEP-a ovlašteno obilaze domove kupaca isključivo radi očitanja i zamjene brojila ili drugih poslova iz nadležnosti operatora distribucijskog sustava, za koje moraju imati valjan radni nalog.

Svi zaposlenici HEP-a koji obilaze kuće i stanove imaju odgovarajuću službenu iskaznicu, koju su obvezni pokazati na zahtjev kupca. Građani, nisu dužni omogućiti obavljanje bilo koje radnje u vezi s mjernim mjestom ili priključkom, osobama koje nemaju valjanu iskaznicu HEP-a ili je odbiju pokazati. Dodatnu provjeru identiteta osobe radi utvrđivanja je li osoba ovlašteni zaposlenik HEP-a, građani mogu obaviti telefonskim pozivom u područnu jedinicu HEP ODS-a (elektru).

S poštovanjem,

HEP d.d.
10000 ZAGREB, ULICA GRADA VUKOVARA 37
Sektor za korporativne komunikacije
Služba za odnose s javnošću

 

.