Širokopoljci prebacili u brzinu više, iz šestice stigli do devetke

Objavljeno: 11. 09. 2022.


PODIJELI:

U 3. kolu 2. ŽNL Hajduk je kod kuće čak sa devet golova ispratio ekipu Dinama iz Trnave.

 

ŠIROKO POLJE: HAJDUK – DINAMO /TRNAVA/ 9:0 (6:0)

Sudac: Krnić Vedran

Hajduk: Ivić Mario – Mišetić Antonio – Blažević Nikola (46. Milić David) – Bikić Marin (66. Džambić Ivan) – Peša Marko – Ivić Ljuban – Veselinović Matej – Ivić Domagoj – Jelečević Dominik – Žeravica Marijan (60. Ivić Anđelo) – Vinko Ivan (70. Mamić Lovro)

Dinamo: Kovačić Matej – Nikolić Kristijan – Francem Mario – Jezidžić Stipan – Bartoš Josip – Svilanović Matej – Katalenić Luka (70. Bošnjaković Gabrijel) – Benić Jakov – Bikić Gabrijel (46. Franjić Josip) – Kreković Igor – Benić Mateo

SJAJNI ŠIROKOPOLJCI UTRPALI 6 GOLOVA TRNAVČANIMA DO POLUVREMENA

Utakmica u kojoj je Hajduk označen za apsolutnog favorita, na osnovu prikazanog u pripremnom razdoblju, a posebno pogledom na uvodna dva kola – koeficijent na pobjedu Hajduka bio je 1,0.

Kladionice ni ovoga puta nisu promašile, tek su se nešto malo mogli obogatiti oni koji su igrali hendikep – recimo +5, iz perspektive prva dva kola.

Gledatelji koji imaju običaj popiti kavu sa ženom pa radi mira u kući dođu na utakmicu sa zakašnjenjem od 15-ak minuta danas su propustili trećinu golova.

Čelični stisak Širokopoljaca od samog početka gosti jednostavno nisu mogli izdržati, za dvadesetak minuta potpuno su potonuli.

Već u 5. minuti Matej Veselinović dovodi domaćine u vodstvo, a prije toga je Hajduk imao gredu i još jednu veliku priliku!!! Igrala se tek peta minuta!

Do 20. minuti fantastični Hajduk vodio je 4:0.

Gosti su svakih pet minuta vadili loptu iz mreže.

U 10. minuti Marin Bikić je povećao na 2:0, 16. minutu obilježio je Nikola Blažević lijepim prizemnim udarcem za 3:0, za 4:0 još jednom se upisao u strijelce Matej Veselinović.

Gosti nemoćni pred bujicom Širokopoljaca, igra za prste polizati – sijeva i grmi sa svih strana.

MOMO, MOMO, MOMO, DOMAGOJ IVIĆ

Kada netko malo pusti nogu sa gasa na scenu stupa alfa i omega ove sjajne ekipe Domagoj Ivić i pojačava gas – nema stajanja, utakmica se igra dok sudac ne odsvira kraj.

Tako je Momo zgodicima za 5:0 i 6:0 zaključio sjajnu predstavu Širokopoljaca.

Pljesak na poluvremenu gledatelja, sve je rekao o današnjoj izvedbi igrača Hajduka – naklon do poda za poluvrijeme.

LJUBANU BAČENA RUKAVICA U LICE, HAJDE TI!

Drugi dio Širokopoljci su ipak malo usporili, ne bi bilo ni realno da su u cugu odigrali i drugi dio onako.

Ipak, bilo je tek neznatno usporavanje, za utučene goste i dalje su bili neuhvatljivi u svakoj situaciji.

Ako je prvih 6 golova palo iz sjajnih akcija, Ljuban i Domagoj Ivić su pokazali kako Hajduk i sa odstojanja ima rješenja.

Domagoj Ivić je sjajnim udarcem pokazao kakav repertoar poteza ima u džepu – udarčina sa dvadesetak metara i lakih 7:0, bratiću je rukavica bačena u lice – Ljubane da te vidimo.

Izazov prihvaćen, samo dvije minute poslije udarac u donji kut sa dvadesetak metara Ljubana Ivića – golman se nije ni pomaknuo – 8:0.

Domagoj Ivić je do današnjeg kola bio vodeći strijelac lige sa 4 pogotka, a danas je postigao još dodatna 4 – u 85. Momo je zaključio priču za senzacionalnu igru i nestvarnih 9:0 Širokopoljaca.

NESTVARNA STATISTIKA ŠIROKOPOLJACA

Na kraju kratke proslave dečkima je doviknuo – u utorak je trening.

Umjesto bilo kakvog zaključka samo suhe brojke Hajduka u odigrana tri kola: Domagoj Ivić – vodeći strijelac sa 8 golova, obrana bez primljenog pogotka u 270 minuta, gol razlika 21:0 – 9 bodova.

Jel može više?

Respect.