SKUPŠTINA OBŽ-a NEZADOVOLJNA STANJEM SIGURNOSTI NA PODRUČJU ŽUPANIJE

Objavljeno: 25. 05. 2016.


PODIJELI:

pol

Razlog zbog kojeg su županijski vijećnici odbili prihvatiti informaciju je dio izvješća vezan uz promet, posebice uz broj kažnjenih biciklista – prenosi osijek031.

Tvrdnja PU osječko-baranjske kako je stanje sigurnosti u 2015. godini bilo dobro a građani sigurni izazvala je burne reakcije vijećnika obzirom da podaci pokazuju kako je broj smrtno stradalih u prometu lani bio 175% veći nego godinu dana ranije.

Vijećnici su se složili kako za represiju nisu odgovorni djelatnici na terenu već njihovi nadređeni. Klub HDSSB-a zauzeo je stav da pretjerana represija policije u Osječko-baranjskoj županiji nije urodila plodom, a policajci na terenu žale se na svoje nadređene da su im doslovno dali normu koliko kazni trebaju ispisati u danu, odnosno u smjeni.

Predsjednik Skupštine Antun Kapraljević žestoko je kritizirao rad policije u 2015. godini nazvavši ga „reketarenjem građana“ jer naša županija na 111.000 vozila ima više kazni nego Splitsko-dalmatinska županija s dvostruko više vozila. Klub HDZ-a smatra da ovakav rad policije ne ide na ruku ni građanima ni investitorima te da dio mladih koji odlaze iz naše županije odlaze i zbog ovoga, a ne samo zbog teške ekonomske situacije.

Rad policije pohvaljen je kada je riječ o migrantskoj krizi, no to nije bilo dovoljno da izvješće prođe glasovanje na skupštini – piše osijek031. /foto: internet/

.