SKUPŠTINA UDRUGE NATJECATELJA U ORANJU OBŽ: DARIJO ŠIMENIĆ NOVI PREDSJEDNIK

Objavljeno: 07. 07. 2015.


PODIJELI:

ORAČI2015

Danas je u Širokom Polju održana Skupština Udruge natjecatelja u oranju Osječko-baranjske županije.

Darijo Šimenić, predsjednik oračaKako je zbog osobnih razloga dosadašnji predsjednik Ivica Šalinović od ranije najavio ostavku, na Skupštini je izabran novi predsjednik Udruge. Jednoglasno je izabran za predsjednika Udruge natjecatelja Osječko-baranjske županije Darijo Šimenić iz Rakitovice, a nakon toga su izabrana i ostala Tijela Udruge.

Osim toga na Skupštini je izmijenjen Statut, odnosno prilagođen novim zakonskim okvirima.

Skupštinari su jednoglasni kako je dobro da Udruga nakon silnih problema, čak i opstanka – ide dalje, osobito kada se vidi kako rade udruge u ostalim županijama.

Jedan od glavnih razloga zbog kojeg se isplati ustrajati na radu Udruge svakako su mladi članovi i odlični rezultati na državnim natjecanjima.

Tako je novom vodstvu prioritet financijska stabilnost Udruge. Zaključak je kada bi samo 50 % općina OBŽ sudjelovalo minimalno u donacijama Udruga bi riješila sve financijske probleme.

Na kraju je dogovoreno da će natjecanje orača Osječko-baranjske županije biti 24. srpnja 2015. godine na području Općine Magadenovac.

Pohvalu zaslužuju članovi DVD-a Široko Polje koji su se prihvatili organizacije i na kraju zajedničkom domjenku prijateljskih udruga.

« od 3 »