Slavoniju očekuje bogati nogometni program – Ivankovo: Finale kupa mlađih kategorija – Vinkovci: Finale kupa Dinamo – Hajduk – Osijek: Hrvatska – Senegal

Objavljeno: 26. 04. 2018.


PODIJELI:
HNS-ov direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić održao je u četvrtak konferenciju za medije.

Hrvatski nogometni savez zaključio je natječaj za obnovu prvoligaških terena te odabrao dva najbolja ponuđača, kako bi se moglo krenuti u završne pripreme za projekt. Šest hibridnih travnjaka bit će postavljeno u Zagrebu (Maksimir i Kranjčevićeva), Puli, Zaprešiću, Koprivnici i Vinkovcima, a ukupna vrijednost radova iznosit će između 30 i 32 milijuna kuna.

HNS intenzivno radi i na finalu Hrvatskog kupa, koje će 23. svibnja biti odigrano u Vinkovcima, a sastat će se najveći hrvatski rivali, Dinamo i Hajduk.

“Pripreme traju, radovi su počeli i odigravanje utakmice nije sporno. Radna skupina i predsjednik Šuker bili su u Vinkovcima, održani su sastanci s predstavnicima Cibalije i Vinkovaca, uskoro slijede i oni s predstavnicima Dinama i Hajduka, te će to biti pravi festival hrvatskog nogometa pri čemu će na tribine moći devet do deset tisuća gledatelja”, izvijestio je Kustić.

“Sigurnost neće biti problem ako će svi odraditi svoj dio posla, u što vjerujem, a HNS svjesno podržava odigravanje ovako velikih utakmica i u manjim sredinama, kako bi se potaknula dodatna ulaganja u infrastrukturu, kao što je prošle godine bio slučaj s Varaždinom. To je bilo sjajno finale, a Varaždin se sada bori i za prvoligaški status. Nadam se da će jednako prekrasno biti u Vinkovcima i da će sve proći u redu. Mi ćemo ulaganjima u infrastrukturu pomoći i Cibaliji i županijskom savezu, to je naš glavni cilj i smatram da je dobar”, dodao je.

Slavonija će se ubrzo moći pohvaliti bogatim nogometnim programom.

“Vinkovci i Slavonija zaslužuju utakmicu poput sraza Dinama i Hajduka, tim više što je dan prije u Ivankovu zakazano finale mlađih kategorija, a početkom lipnja Vatreni u Osijeku čekaju Senegal, pri čemu će reprezentacija biti smještena u Vukovaru gdje ćemo 7. lipnja održati Dan hrvatskog nogometa”, zaključio je Kustić, prenosi između ostalog HNS.