Slavonka od milijun dolara

Objavljeno: 03. 02. 2018.


PODIJELI:
Nakon što je prošli tjedan potpisala svoj prvi profesionalni ugovor za američku MMA organizaciju Invicta FC, ne stišava se zanimanje medija za Adrianu Vuković, mladu Đakovčanku koja je na velika vrata ušla u svijet borilačkih vještina.

“Adriana Vuković mlada je Đakovčanka koja od svoje 14. godine nosi nadimak “Djevojka od milijun dolara”, a tu usporedbu je više puta opravdala i obranila.

Stajala je na svjetskom vrhu u brazilskom jiujitsuu (BJJ), MMA i grapplingu, prva je Hrvatica koja je osvojila internacionalnu medalju u boksu u kategoriji mlađih seniorki, a više puta je i pokazala da je najbolja u Hrvatskoj u običnom i tajlandskom boksu” – piše u velikom intervjuu Jutarnji list.

O UGOVORU ZA MMA

„Što se tiče mogućnosti, s ovim ugovorom se, naravno, sve mijenja na bolje. Što se, pak, tiče mene kao osobe, ništa se nije promijenilo. Uvijek ću biti ovakva kakva jesam i ne mislim da me ovakve stvari ne mogu previše impresionirati zato što sam svjesna koliko sam radila i uložila truda, novca i vremena i koliko sam se odricala“ – kaže Adriana.

ULAZAK U SVIJET BORILAČKIH VJEŠTINA

„U svijet borilačkih vještina ušla je sa samo devet godina, a otada je osvojila gotovo sve što se može osvojiti u Hrvatskoj. Trenira čak devet borilačkih vještina, a većini je osvojila državni ili svjetski naslov prvaka. Jedino u kickboxingu, K1, hrvanju i full contact borbi nema titulu najbolje, ali i u njima se nalazi u samom vrhu. Kako jedna djevojka zapravo postane majstor u nekoliko borilačkih vještina? Adriana kaže kako su za sve krivi njezin otac Željko i stariji brat Denny.“

TATA I MAMA

“Na tom putu prema vrhu uz nju su uvijek bili njezini uzori, odnosno njezini roditelji. Otac joj je bio prvi trener i prati je na svako veće natjecanje te joj pomaže da se vrati u ring nakon ozljeda ili teških razdoblja. Adriana kaže kako je on uzor, dok je njezina majka podrška koju krije samo za sebe” – piše između ostalog Jutarnji.

Veliki INTERVJU pročitajte na JUTARNJI LIST.