Stjepan Đambić i Ivan Ognjenović za pobjedu Hajduka u Budrovcima

Objavljeno: 27. 08. 2017.


PODIJELI:

Nova sezona, nova uprava, gotovo potpuno nova ekipa, evo i danas nova tri boda na otvaranju u Budrovcima.

 

Informacije koje su dolazile ovaj tjedan o današnjem protivniku gurale su Hajduk u laganog favorita. 

U Hajduku je bilo nervoze zbog svega nabrojanog na početku teksta, a sada još i opterećenje bremenom favorita.

Ipak Širokopoljčani su očekivali dobar pristup utakmici protiv domaće Slavonije, ali i tri boda.
Hajduk je danas igrao u sastavu: MARIO IVIĆ – ANTE PERAK (KRISTIJAN IVIĆ) – MARKO LJUBIĆ – BORNA BLAŽEKOVIĆ – MATIJA ĐAMBIĆ – MATEJ RUDNIČKI – IVAN OGNJENOVIĆ – ALEN PITLOVIĆ – (NIKOLA DŽAMBIĆ) – MATEJ VESELINOVIĆ (IGOR MANDIĆ) – STJEPAN ĐAMBIĆ (MARIO ŠUŠAK) – MARKO STRAŽANAC (IVAN PAVLOVIĆ) 

Da li zbog svega toga, ali Hajduk je utakmicu počeo dosta rastrgano, nervozno. Nisu domaći bili nešto opasni, niti su prijetili, čak štoviše, uzajamno se dosta griješilo.

Nakon obostrane početne nervoze Hajduk je ipak u 18. minuti poveo.

Marko Stražanac, najnovije pojačanje Hajduka, primio je dubinsku loptu u šesnaestercu Budrovčana i nakon korak dva puca iskosa u suprotni kut. Golman Slavonije kratko odbija ali Stjepan Đambić sve prati i lakoćom donosi Hajduku prednost 0:1.

Gol je malo podigao Hajduk, pa je do kraja poluvremena bilo još dvije dobre prigode Ante Peraka. Prva prilika sa nekih 6-7 metara danas odlični Perak šalje pokraj gola, dok je drugi puta sa ruba kaznenog prostora zamalo bio neprecizan.
U svakom slučaju danas je Ante bio jedno od ugodnijih iznenađenja.

Već početkom drugog poluvremena Hajduk je mogao preko Ognjenovića podebljati vodstvo, međutim Ivan sa desetak metara iskosa ne pogađa gol.

Ono čega su se navijači Hajduka najviše pribojavali, je nekakav zalutali metak, umalo se to i dogodilo.
Domaćini su sa nekih 30-ak metara uputili pravu bombu pod gredu, ali Mario Ivić fantastičnom obranom pokazuje da će biti jedna od najčvršćih karika Širokopoljčana. 

Hajduk nastavlja po starom,  stvara prilike – ali ih isto tako i neumoljivo njegovi igrači promašuju.

Prvo je Matej Veselinović sam iskosa izašao pred golmana, zatim nakon prodora sa strane Stražanac gađa glavu Mateja Rudničkog, koji sa 6 metara šalje loptu pokraj gola.
Opet je Marko Stražanac u glavnoj ulozi, izlazi sam iskosa pred golmana, ali puca u golmana.

Budrovčani ne mogu odgovoriti, ali Hajduk ne može do drugog gola da konačno riješi utakmicu.

I onda se naljutio Ivan Ognjenović, prima loptu iskosa desetak metara od gola  s desne strane i zakucava ju u donji desni kut za konačnih 0:2.

Sada je sve lakše, jer vidi se da igrači Slavonije danas nisu sposobni napraviti pritisak.

Hajduk je imao do kraja još dvije prilike.
Opet je Stražanac izašao sam pred golmana, ali danas nije bio njegov dan. Ipak raduje da se mladić nađe u šansama, doći će i gol.
Pred kraj je pokušao još jednom iz slobodnog udarca sa ruba šesnaesterca Ivan Ognjenović, ali golman Slavonije brani udarac.

Najvažnije za Hajduk je da su tri super značajna boda upisana, koji su plusevi, ali i minusi – s time će stručni stožer se pozabavati.

Uz strijelce, te danas sigurno najugodnijeg iznenađenja Antu Peraka, od pridošlih igrača vidi se da je Marko Ljubić veliki dobitak za Hajduk u zadnjoj liniji. 
A posebno raduje podatak, da je danas Hajduk imao igrača na klupi više nego što stane u zapisnik, teško se sjetiti kada je to bilo zadnji puta.