ŠTO KRIJU U UNIVERZALU?

Objavljeno: 17. 12. 2015.


PODIJELI:

tomic

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Đakovo, dr.sc. Damir Tomić, 30. kolovoza u ime stranke postavio je nekoliko pitanja gradskom poduzeću Univerzal, na koja već mjesecima odgovori ne stižu. Naime, sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, javna gradska tvrtka dužna je odgovoriti na pitanja iz djelokruga svoga poslovanja.

S obzirom na sumnjive okolnosti zapošljavanja u Univerzalu, posebno direktora Kaselja i njegovog savjetnika Solde (koji je istovremeno i predsjednik Nadzornog odbora Univerzala i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đakova), zatražili smo iznos bruto plaća upravljačkog dvojca, zajedno s dodatnim primanjima iz proračuna gradske tvrtke, jer naši Vijećnici nikada nisu dobili odgovore na njihova pitanja na sjednicama Gradskog vijeća. Odgovor do danas nije stigao.

Kako je direktor Univerzala Kaselj, ujedno i vlasnik Novog radija, a njegov savjetnik u rodbinskim vezama s vlasnicom Radio Đakova, a kako svjedočimo oglašavanju Univerzala gotovo svakodnevno na spomenutim radijskim postajama, zatražili smo ugovore gradske tvrtke Univerzal s istima. Odgovore naravno nismo dobili. Pitanje „što skrivaju u Univerzalu“ nameće se samo.

Pitanje je i koja je uloga Nadzornog odbora i gradonačelnika koji je imenovao direktorsko-savjetnički dvojac, ali i otkud im pravo skrivati informacije javnog poduzeća grada Đakova čiji proračun pune građani? Nakon niza afera u Univerzalu, nakon kazne od 270.000 kuna zbog nemara uprave (na što se još čeka sudski epilog), nakon zataškavanja afere trovanja radnika na bazenu, nakon ugovora upravi za koje je i Vinković na sjednici Vijeća rekao da su u suprotnosti sa zakonom, nakon nejasnih i različitih informacija o cijeni koštanja klizališta, skrivanje informacija nova je pljuska građanima. Zato pozivamo najodgovorniju osobu, gradonačelnika, da napravi jedino ispravno i spriječi daljnju devastaciju i ruganje s gradskom tvrtkom Univerzal.

Gradski odbor SDP-a Đakovo

 

.