Svjetski dan socijalne pravde prilika je da osvijestimo značaj razvoja i pružanja novih socijalnih usluga za ranjive društvene skupine i pojedince u Gradu Đakovu

Objavljeno: 20. 02. 2018.


PODIJELI:
Potreba ujedinjavanja međunarodne zajednice kako bi se osigurale jednake mogućnosti za sve, rezultirala je proglašenjem 20. veljače Svjetskim danom socijalne pravde pri Općoj skupštini UN-a 2007. godine.

Svrha obilježavanja Svjetskog dana socijalne pravde je preuzimanje odgovornosti i inicijative za stvaranje društva za sve, društva koje brine o svakom pojedincu i društva koje ne diskriminira niti na jednoj razini. Kako bi te ciljeve ostvarili, dužni smo napraviti plan aktivnosti na nacionalnoj, ali i lokalnoj razini.

Zato Gradska organizacija SDP-a poziva gradsku vlast HDZ-a i Mosta da osiguraju preduvjete i pozovu sve dionike političkog i društvenog života Grada da se uključe u stvaranju sredine koja ne diskriminira i koji brine o svakom pojedincu te koja će svojim političkim utjecajima stvoriti okruženje koje promiče zaposlenost stvaranjem održivog institucionalnog i gospodarskog okružja te koje jača mjere socijalne zaštite, promovira socijalni dijaloga te poštuje temeljna načela i pravo na rad.

Svjetski dan socijalne pravde prilika je da osvijestimo značaj razvoja i pružanja novih socijalnih usluga za ranjive društvene skupine i pojedince u Gradu Đakovu te da na principima poštenja, jednakosti, poštivanja različitosti, pristupu društvene zaštite, kao i primjeni ljudskih prava osiguramo socijalnu pravdu za sve građanke i građane Đakova.

Gradska organizacija SDP-a Đakovo, Forum žena i Forum seniora SDP-a Đakovo