SVJETSKI JE DAN BORBE PROTIV TUBERKULOZE – OBILJEŽAVANJU SE PRIDRUŽILA I GRADSKA ORGANIZACIJA SDP-a ĐAKOVO

Objavljeno: 24. 03. 2016.


PODIJELI:

sdptbc

Svjetski dan borbe protiv tuberkuloze, obilježava se svake godine 24. ožujka, a ove godine održava se pod motom: ujedinjeni u istrebljivanju tuberkuloze!

Ovaj dan, koji se održava u spomen na dan kada je doktor Robert Koch davne 1882. godine zapanjio znanstvenu i medicinsku zajednicu otkrivši uzročnika ove bolesti – bakteriju Mycobacterium tuberculosis, obilježava se svake godine kako bi podigao svijest građana o tuberkulozi i stalnoj prijetnji epidemija koje bjesne u još ne razvijenim zemljama, uzrokujući smrt gotovo 1.5 milijuna ljudi svake godine. U vrijeme objave dr. Kocha, ova opaka bolest harala je Europom i Amerikama, uzrokujući smrt jednog od sedam oboljelih, a njegovo otkriće je otvorilo vrata istraživanju, ranoj dijagnozi i liječenju tuberkuloze.

Obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv tuberkuloze pridružila se i Gradska organizacija SDP-a Đakovo, sa Dejanom Hilom, predsjednikom SDP-ovog Savjeta za zdravlje, Sanjom Bježančević, gradskom vijećnicom, Dankom Kočišem, tajnikom gradske organizacije te mnogobrojnim članicama i članovima Gradske organizacije.

 

 

.