Tomašančani spremni ulaze u novo prvenstvo

Objavljeno: 22. 08. 2017.


PODIJELI:

Dinamo iz Tomašanaca član Lige NS Đakovo sa nemalim uloženim sredstvima u klub ovo ljeto, po svemu potpuno spremni ulaze u novu sezonu.

 

Dobro obavljen posao prethodne uprave sjajno je nastavila nova garnitura Josip Matošević, Davor Lacković i ostali, na čelu s predsjednikom Markom Millom.

Kako to već i ide u našim selima, bez dobre suradnje s lokalnom upravom i županijom sve je teže. Tako su Tomašančani gotovo cijelo ljeto pogurnuti financijskom injekcijom Općine Gorjani i Županije osječko-baranjske proveli radno na igralištu Dinama.
Štednjom gdje god se moglo (čitaj radom uprave i igrača) realno napravljeno je puno više od stvarne financijske konstrukcije.

Iz županijskih sredstava za sređivanje nogometnih terena dobili su 12 000 kn, s kojima su napravili golove i kućice, odnosno kupili su repromaterijal: farbu, lim i slično. Nešto je pripomogla i Općina, dok je sav posao napravljen dobrovoljnim radom.

 

U međuvremenu je kupljena nova traktorska kosilica u vrijednosti 12 000 kuna uz sufinanciranje Županijskog sportskog saveza i Općine Gorjani.

U klub su stigle nove trenirke, torbe, dresovi, štucne, lopte i ostalo, sportska oprema u visini 22 000 kuna financirano iz Općine Gorjani.

Plan ambiciozne uprave je ove godine stvoriti kvalitetan kostur ekipe, a onda sljedeće sezone napasti prvo mjesto i pokušati ući u viši rang natjecanja. Ako se ove godine ukaže prilika naravno da bi je iz Dinama objeručke prihvatili, ali za ovu godinu stepenica više nije imperativ.

Igrački se u Dinamu oslanjaju gotovo isključivo na domaće igrače. U ovom prijelaznom roku nekolicina juniora vraćena je iz Gorjana i došao je Stjepan Škorvaga iz Slavonije Punitovci.

Nismo u mogućnosti plaćati igrače, a dugoročno je oslanjanje na vlastite igrače sigurno najbolje – kažu iz uprave kluba.

Tomašančani su izabrali malo duži, ali realan put – više nego dovoljan razlog  da se otvorenih očiju vjeruje u uspjeh koji će doći.