TOMIĆ: DO BOLJEG ŽIVOTA U ĐAKOVU SAMO UZ ODLAZAK KOALICIJE HDSSB I HDZ

Objavljeno: 22. 01. 2015.


PODIJELI:

sdp sunovraćenje

Gradonačelnik Vinković u zadnjih godinu i pola dana ima veliki problem sa Vladom RH. Ne znamo jesu li to upute iz Mostara ili činjenica da je pod velikim utjecajem svog koalicijskog partnera HDZ-a.

Žalosno je što prvi čovjek Grada i njegovi koalicijski partneri ne razumiju u koliko teškim uvjetima živi velik dio naših sugrađana, niti vide u tome svoju odgovornost. Mjere koje će pomoći najugroženijima nisu niti demagogija niti predizborni trik. A ako gradonačelnik to ne razumije neka pita onih 60.000 građana koji su dobili priliku za novi početak ili one građane koji imaju kredit u švicarcima. 

Zanima nas je li demagogija postavljanje osoba bez iskustva u npr. Univerzal na direktorsko i savjetničko mjesto? Je li demagogija dati privatniku da čisti snijeg u Gradu dok bageri Univerzala stoje  parkirani u dvorištu tvrtke? Je li demagogija podići 60% cijenu odvoza otpada da bi se ubrzo nakon toga u Univerzalu zaposlili neki koalicijski partneri? Tako valjda koalicija HDSSB i HDZ brine o građanima!

Gradonačelnik se možda svojim znanjem iz počela ekonomije želi kandidirati za potencijalnog HDZ-ovog ministra gospodarstva. Šteta što se tim velikim „znanjem“ nije razmetao kad je njegov koalicijski HDZ kroz pretvorbu i privatizaciju uništavao đakovačke tvrtke.

Očekujemo da se grad Đakovo uključi u ove mjere, da se gradonačelnik barem kad su najugroženiji prestane inatiti, jer to mu je zadaća za koju prima plaću.

Damir Tomić, predsjednik GO SDP-a Đakovo