Tomić: Dolazim iz Slavonije i donosim vam glas onih koji bi htjeli pitati zašto ministar poljoprivrede želi na njihova pleća staviti novi namet, obavezno članstvo u Poljoprivrednoj komori!

Objavljeno: 19. 08. 2017.


PODIJELI:
SDP je jučer na Odboru za poljoprivredu i Odboru za gospodarstvo inzistirao na ostavci ministra Tolušića i na odgovornosti Vlade.

SDP je tražio i traži ostavku ministra Tolušića i ne pristaje ni na kakve igre njega i premijera Plenkovića. Premijer JE JASNO REKAO DA I DALJE PODRŽAVA MINISTRA, dakle, on NE RAZUMIJE KOLIKU JE ŠTETU napravio Tolušić. TAKO TO POSTAJE ODGOVORNOST CIJELE OVE VLADE. ONI SU NAS ZARATILI SA SUSJEDSTVOM, UGROZILI NAŠE IZVOZNIKE, IZAZVALI EU institucije, URUŠAVAJU HRVATSKU POLJOPRIVREDU – i onda se prave da je sve u redu, da je radilo o MALOM NESPORAZUMU. A tako zapravo PRAVE BUDALE OD SVIH NAS! I tome se mora reći: DOSTA Vrijeme je da se počne govoriti o stvarnom stanju u poljoprivredi unatoč manekenskim slikama ministra Tolušića: U 10 godina uložili smo u poljoprivredu 30 milijard kuna potpore, a pala nam proizvodnja za 27 posto! – odlučan je ispred SDP-a Domagoj Hajduković.

Zastupnike SDP-a dodatno je naljutilo nepojavljivanje ministra Tolušića na Odborima.

“Sa Odbora za poljoprivredu:

Saša Đujić: Gdje je ministar Tolušić? Zašto nije došao danas pred nas, pred hrvatsku javnost? Nema ga već 10 dana u hrvatskoj javnosti? A sada su poslali, državnu tajnicu, da brani njegove brljotine? Ovo je političko pitanje prvog reda i pokazuje da ova Vlada nema gospodarsku politiku ni politiku prema poljoprivredi!

Damir Tomić: Možda ministar otvara neku tablu sebi u čast? Pa ga zato nema? Dolazim iz Slavonije i donosim vam glas onih koji bi htjeli pitati zašto ministar poljoprivrede želi na njihova pleća staviti novi namet, obavezno članstvo u Poljoprivrednoj komori! A njega ovdje nema, jer nema hrabrosti braniti svoje brljotine!”