Tomislav Pinterić (HSS): Ivica Vrkić – gradonačelnik Osijeka ili grandoman koji javno priznaje da su pročelnici uhljebi?

Objavljeno: 17. 03. 2018.


PODIJELI:

Gradonačelnik Osijeka izjavio  je za Globus „Morao sam u Osijeku pristati na uhljebe, ali sam to napravio na drukčiji način. Postavio sam uvjete struke i od onog što su nudili izabrao sam najbolje uhljebe“.

 

Građani Osijeka već drugi mandat trpe posljedice, ne vladavine, nego političke trgovine gradonačelnika Ivana Vrkića koji kao nezavisni kandidat, uz potporu HNS-a i SDP-a, grad Osijek pretvara u grad duhova, grad iz kojega se bježi i grad za koji ni on, ni njegovi politički istomišljenici nemaju viziju i plan razvoja.

Zadnji, a vjerojatno ne i posljednji ispad je skandalozni intervju koji je Ivan Vrkić dao za tjednik Globus, 16. ožujka 2018. godine. Ovoga puta zanemariti ćemo njegovo veličanje vlastite uloge u političkom spletkarenju na državnoj razini gdje se na vlast dovode i o sudbini naroda odlučuju politički trgovci bez legitimiteta, a zadržat ćemo se na dijelu intervjua vezan uz funkcioniranje Gradskog poglavarstva Osijek.

Znači, sva licemjerna predizborna obećanja kako će Osijek voditi stručni ljudi, bila su čista obmana građana Osijeka i birača, a posebice onih 19.694 građana koji su vam dali glas za gradonačelnika. Od 91.431 upisanih u birački popis, na prošlogodišnje izbore izašlo je 31.380 birača.

Podsjetimo, što ste rekli i učinili samo prije nekoliko mjeseci, a što ste zaboravili i što se posve kosi s izjavama koje ste dali za Globus.

Na konferenciji za tisak 6. listopada 2017. osječki gradonačelnik Ivan Vrkić i predsjednik Gradskoga vijeća, Mostov Željko Požega predstavili rezultate okončanog postupka odabira novih direktora gradskih poduzeća. Tom prilikom su izjavili: “Angažirali smo specijalizirane agencije koje su provele analizu kandidata, a nakon što je agencija suzila izbor kandidata, nadzori odbor je kroz intervjue izabrao pojedinog čelnika poduzeća.“

Rekli ste da time želite podići transparentnost te privući ne samo stranačke, već i nestranačke stručnjake te u budućnosti postupak odabira kandidata na rukovodećim pozicijama prepustiti agencijama kako bi se izbjeglo zapošljavanje politički podobnih.

 

 

Dragi građani Osijeka, kako vam zvuči izjava gradonačelnika Osijeka da je „morao u Osijeku pristati na uhljebe“ ali da je to napravio na drugačiji način postavivši uvjete struke te da je na koncu za pročelnike izabrao „najbolje uhljebe“?

Koji je bio smisao angažmana i plaćanja specijaliziranih agencija proračunskim, našim novcem pri izboru direktora gradskih poduzeća, kako bi se navodno spriječilo „političko uhljebljivanje“, a vi sada priznajete da ste politički uhljebili „stručne“ prema vašim kriterijima. U javnu komunikaciju uspjeli ste uvesti novi pojam „stručni uhljebi“  i „najbolji uhljebi“  što će vam vjerojatno poslužiti kao referenca za neki novi izlet u karijeri „spasitelja Hrvatske“.  

Opravdano se može posumnjati da je riječ o nenamjenskom trošenju novca i fiktivnom plaćanju usluga koje je mogao obaviti i Hrvatski zavod za zapošljavanje, a sumnju ste potakli upravo vi priznavši da uhljebljujete kadrove.

I to je jedan u nizu razloga odlaska mladih i neimanja životne perspektive u Osijeku.

 S obzirom da ste kao svoju veliku ideju za ostanak i povratak iseljenih Osječanki i Osječana predložili otvaranje direktne avionske linije Osijek – Dublin, s radošću bismo prihvatili financiranje vašeg leta u nepoznato.

 Ne u Dublin jer ti su ljudi pobjegli od vas i vama sličnih, „stručnih uhljeba“ i političkih švercera iz sjene koji nemilosrdno gaze i varaju svoje sugrađane, svoj narod – stoji u priopćenju za javnost koje potpisuje predsjednik Stručnog vijeća GO HSS-a Osijek Tomislav Pinterić.

.