TRAŽIM KAO ČOVJEK, ALI I KAO GRADONAČELNIK, DA DVIJE UDRUGE SJEDNU ZA STOL I DA TEREN KORISTE U KORIST SELA

Objavljeno: 03. 02. 2016.


PODIJELI:

VINK

“Meni je žao kao gradonačelniku, da se jedna Konjogojska udruga kao što je Široko Polje razdvojila na dva dijela” – riječi su gradonačelnika Vinkovića pri jučerašnjem posjetu Širokom Polju.

Poslije jučerašnjeg sastanka o ovogodišnjim investicijama u širokopoljačko groblje, gradonačelnik Vinković imao je potrebu da se oglasi izjavom o problemu koji je već duže vrijeme aktualan između dvije širokopoljačke udruge, KU “Široko Polje” i KK “Ravnica”.

Ne ulazeći u ovaj osjetljiv problem širokopoljačkih udruga, prenosimo gradonačelnikovu izjavu:

KONJUDRUGE“S obzirom na to da je Grad ulagao i pomagao izgradnju terena, sanaciju i tako dalje, smatram da treba smiriti tenzije, da treba zaboraviti tko je s kim u svađi.

To se jednostavno ne može rješavati privatno, ili te volim ili te ne volim, pa ćemo se posvađati.

Obje udruge trebaju koristiti taj teren, obzirom da smatram da je to interes, ne samo tih udruga, nego i svih mještana Širokog Polja.

Na osnovu toga, donijet ću takvu odluku, gdje tražim i od KK “Ravnica” i od KU “Široko Polje” da sjednu za zajednički stol, da se pomire.

Mogu funkcionirati kao dvije udruge, ali smatram da se jednostavno mora prekinuti svađa, jer jedna i druga udruga (budući da poznam to), koristit će možda mjesec dana godišnje teren i nikada neće biti na terenu u istom trenutku obje udruge.

Ono što ću napisati u zaključku da se na tom području, s obzirom na to da se i nalazi u građevinskoj zoni, ne mogu graditi objekti bez građevinske dozvole, niti postavljati čvrste prepreke, i tako dalje.

Dakle, ja idem vježbati preponsko jahanje, donesem preponu, kada završim jahanje sklonim preponu. Kada su “Zlatne jeseni” koje organizira KU “Široko Polje”, taj dan može biti kao gost KK “Ravnica”.

Tražim kao čovjek, ali i kao gradonačelnik, da sjednu za jedan stol, da izmire te svoje tenzije i da taj teren koriste u korist sela.”

 

.