U ĐAKOVAČKOJ ULICI 14 PUNOLJETNIH OSOBA NA JEDNOJ ADRESI – OPET PRIČA O NEPOZNATIM BIRAČIMA

Objavljeno: 10. 12. 2014.


PODIJELI:

ISKA

Najveće širokopoljačko domaćinstvo s punoljetnim članovima prema službenim podacima  ima "tek" 14 članova, i nalazi se u Đakovačkoj ulici.

Zadnji popis stanovništva utvrdio je ukupno 4,3 milijuna stanovnika  i 3,5 milijuna punoljetnih državljana s prebivalištem u Hrvatskoj, da bi se onda ovih dana baratalo s brojkama od preko 4 milijuna birača (punoljetnih osoba) u Hrvatskoj. I tako dok godinama imamo demografskih problema, pred izbore uvijek "popravimo" statistiku više nego obilato, na brzaka "se rodi" barem pola milijunčića Hrvata.

U ĐAKOVAČKOJ ULICI KUĆANSTVO S 14 PUNOLJETNIH ČLANOVA

Široko Polje ima prema zadnjem popisu 1 012 stanovnika, od toga 507 muške populacije i 505 ženske populacije, a prema zadnjem biračkom popisu punoljetnih Širokopoljčana ima 830 s pravom glasa.

Kako je naše selo malo nije problem sve provjeriti, i kod provjere teško se navuče oko 700 punoljetnih mještana. Prije dvije-tri godine pisalo se o ovoj temi i tada je bilo najveće domaćinstavo s 17 punoljetnih članova. Danas  situacija nije puno bolja, iako nema "tako velikih" domaćinstava. Najveće širokopoljačko domaćinstvo s punoljetnim članovima prema službenim podacima  ima "tek" 14 članova, i nalazi se u Đakovačkoj ulici. Naravno da nije samo to kućanstvo pridonijelo "velikom izbornom natalitetu", pa tako imamo u Velikom Polju kućanstva s 10 i 9 punoljetnih članova, dok u Kolodvorskoj imamo iznadprosječno puno kućanstava s 8 članova.

Zbog svega navedenog nemojte nigdje reći da znate sve Širokopoljčane, jer kao što vidite – malo nas je, al nas ima.