U Đakovu pas na ulici izgrizao ženu, a njezina je psića usmrtio

Objavljeno: 15. 06. 2021.


PODIJELI:

Nakon rujna 2019., kada je belgijski ovčar izgrizao 8-godišnjaka na dječjem igralištu u Preradovićevoj, nakon čega je uslijedilo još nekoliko napada na djecu i odrasle, s tim da je u veljači 2018. pas iste pasmine izgrizao i 11-godišnjaka u Velikom parku, novi napad velikog psa bez vlasnika, brnjice, “lajne” na ulicama Đakova. Aktualizira to problem pasa bez nadzora, a sve poduzete prakse, očito, ne daju željene rezultate – piše Glas Slavonije.

 

Dogodio se to u subotu oko podne u ulici što vodi prema Osijeku u kojoj je veliki pas napao ženu iz Osijeka i njezina psića. Nju je izgrizao po ruci, a psića do smrti – uginuo je kod veterinara nedugo nakon napada. Žena se još uvijek oporavlja od ugriza i napada te straha i šoka, a zbog nasmrt izgrizenog psića, kojeg je taj dan preuzela u Zagrebu, ne može zaustaviti suze i opisati žaljenje i bol, pa smo o slučaju porazgovarali sa ženom iz Zagreba koja je psića neposredno prije poklonila Osječanki.

– Gospođa iz Osijeka i psić putovali su iz Zagreba u Osijek i u Đakovu stali da psić mokri. Tada ih je napao veliki pas od oko 35 kilograma. Uspjela sam samo doznati da je imao ogrlicu. Dogodilo se to oko podne ili malo prije, a meni je javljeno u 14 sati kada je gospođa došla u Osijek, tada me je zvala da mi kaže što se dogodilo. To je moj psić kojeg sam joj poklonila i ne može prežaliti što ga nije uspjela spasiti, nije u stanju ni pričati o tome. U srpnju je trebao napuniti šest godina. Išao je tada u bolji život i onda ga napadne neka gromada od psa – zgranuta je Zagrepčanka – piše između ostalog Glas Slavonije. (Foto: Ilustracija internet)