U kanalu kod Čepina pronašli “zolju”

Objavljeno: 22. 08. 2017.


PODIJELI:

Prilikom izvođenja radova u kanalu kod Čepina, u poslijepodnevnim satima 21. kolovoza, djelatnici su pronašli ručni bacač raketa tzv. „zolju“.

Također u poslijepodnevnim satima 21. kolovoza, prilikom čišćenja drvarnice u Osijeku, građanin je pronašao pancirna zrna i više komada raznog streljiva te improvizirane ručne bombe.

Na mjesta pronalaska izišli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu koji su izuzeli navedena sredstva.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – stoji u pozivu građanima iz Policijske uprave osječko-baranjske.