U OSIJEKU OSNOVAN STOŽER ZA OBRANU SELA

Objavljeno: 22. 04. 2016.


PODIJELI:

hdzpriopć

Zbog neodrživog stanja u poljoprivredi i propadanja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Osijeku je osnovan Stožer za obranu sela.

Osnovali su ga baranjska udruga “Brazda” te predstavnici poljoprivrednih udruga iz osam županija kontinentalne Hrvatske – prenosi hrt.hr.

Traže da ih ministar poljoprivrede Davor Romić žurno primi i ističu da kao poljoprivrednici i proizvođači hrane ni na koji način nisu uključeni u raspravu oko strategije hrvatske poljoprivrede. Njihovi zahtjevi upućeni Vladi i i resornom ministru odnose se i na zaustavljanje raspodjele državnog poljoprivrednog zemljišta dok ne bude donesena strategija poljoprivrede i izmijenjen Program ruralnog razvoja. Petar Pranjić iz baranjske udruge “Brazda” pita se kako je moguće da velike kompanije dobivaju glavninu europskoga novca, čak 95 posto, a “mali seljak” samo mrvice?

“Ministar Romić obilazi županije, ali se ne sastaje s poljoprivrednicima. Pozivamo ga da uključi poljoprivrednike u svoja povjerenstva” – jasan je u pozivu predsjednik udruge Nezavisnih hrvatskih seljaka Mato Mlinarić.

.