Učenici iz Stadionskog naselja krenuli na nastavu ,,U gumenim čizmama kroz blato u školu”

Objavljeno: 15. 01. 2018.


PODIJELI:
Danas je početak II. polugodišta i 15-tak učenika je iz Stadionskog naselja krenulo na nastavu.,,U gumenim čizmama kroz blato u školu”

Krenuli su iz svojih kuća, kao i ostali stanovnici naselja, kroz blato, kao da žive na najudaljenijoj pustari, a ne u osječkoj gradskoj četvrti koja se zove Novi Grad.Nalazimo se na mjestu gdje se nekad nalazila autobusna stanca, a koja je izmještena zbog izgradnje ceste koja i dalje nije cesta nego je kaljuža. Istaknuo je Ivan Zrno član GO HSS-a Osijek.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić je 29. rujna 2017. u prostorijama Grada Osijeka ‘svečano’ izjavio kao je s tvrtkom Osijek Koteks notirao ugovor o izgradnji 330 metara ceste u južnom Stadionskom naselju, gdje se sada nalazimo. Radovi su trebali početi 15 dana nakon toga, a svjedoci smo da radovi nisu započeli ni do dana današnjeg, 15. siječnja 2018.godine.

Vremenske prilike ne mogu biti opravdanje jer zahvaljujući lijepom vremenu izgrađeni su rotori i mali kružni tokovi, a mi u Stadionskom naselju i dalje smo kaljuža uz moderne prometnice za koje je gradonačelnik Vrkić rekao da su dostojne velegrada.

Budući da su i gradonačelnik Vrkić i predsjednik gradske četvrti Novi Grad Ivan Karalić očito zaboravili, ne na obećanje nego na svoju obvezu, javno upućujemo pitanje: Kada će započeti radovi na asfaltiranju ceste u južnom Stadionskom naselju?

Objašnjenja i isprike nas ne zanimaju jer svi mogući rokovi su prošli. Ponavljam, želimo odgovor na pitanje: kada započinje asfaltiranje ceste na južnom dijelu Stadionskog naselja?

HSS  Osječko baranjske županije