Ukradene svinje pronađene u Beketincima i Markušici

Objavljeno: 19. 08. 2017.


PODIJELI:
Čakovečka policija izvijestila je da je prije nekoliko dana, zahvaljujuči dojavama građana – pronašla 195 svinja ukradenih čakovečkoj mesnoj industriji Vajda – izvještava HRT.

Svinje su pronađene na privatnim farmama na području Osječko-baranjske županije. Navodno su ih prodavali u pola cijene –  tisuću kuna za stokilaše. 
Svinje su se vraćene predstavniku Vajde i policija moli građane da joj se jave ukoliko imaju bilo kakve informacije o tome gdje bi se moglo nalazitijoš petstotinjak svijnja. Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a protiv vlasnika farmi podnosi se kaznena prijava”, izjavio je za HRT glasnogovornik međimurrske policije Radovan Gačal

Kako neslužbeno doznajemo svinje su kamionima prebačene iz Martinske Vesi u dvjestotinjak kilometara udaljena slavonska sela – Beketinci i Markušica. Tamošnji je osamdesetogodišnji svinjogojac – bez markica i papira kupio svinje za deset kuna po kilogramu. Namjeravao je svinje preprodati na sajmovima – pedeset posto skuplje. No plan mu se izjalovio – piše između ostalog HRT.