Umjesto domjenka hrana za potrebite

Objavljeno: 27. 12. 2017.


PODIJELI:
Još od mirne reintegracije Baranje u ustavnopravni poredak Hrvatske, dakle od povratka, gradonačelnici Belog Manastira i njihovi suradnici organizirali su prigodni božićni domjenak na koji su pozivali predstavnike društvenog, političkog, gospodarskog, kulturnog…, života grada, Baranje, pa čak i regije. Podsjećali su tom prigodom što je učinjeno tijekom godine te najavljivali planove za iduće razdoblje, a mala je gradska vijećnica (u zgradi Gradske uprave) često bila premala kako bi u nju stali svi pozvani. Božićno-novogodišnje domjenke plaćali su, dakako, porezni obveznici.

– Cijene domjenaka bile su različite, a u posljednje vrijeme koštali su između 7000 i 10.000 kuna, pa čak i više – saznajemo u Gradskoj upravi. S praksom organiziranja sličnih masovnih domjenaka ove je godine prekinuto.

– Odrekli smo se domjenka za uzvanike i organizirali samo skromni domjenak za zaposlene u Gradskoj upravi – kaže gradonačelnik Tomislav Rob, naglašavajući kako su, budući da je, ipak, vrijeme darivanja, ostali vjerni samo skromnijim darovima u vidu rokovnika, kalendara, upaljača, olovaka i slično. Novac koji bi bio utrošen za organiziranje domjenka utrošit će za nešto drugo.

– Vrlo brzo, možda već između Božića i Nove godine, za iznos koji bi bio potrošen tijekom sat-dva božićnog domjenka kupit ćemo hranu najpotrebitijima – kaže Rob, dodajući kako takvih, na žalost, u Belom Manastiru nije malo. Dovoljan dokaz tomu dio je belomanastirskog gradskog proračuna koji u gradskoj upravi nazivaju socijalni program. Jedan je od boljih u regiji, njime se hvalila i prošla garnitura gradskih čelnika, a nova ga je vlast još i uvećala ugrađujući nove stavke i veće subvencije – piše između ostalog Baranja.hr o hvale vrijednoj inicijativi gradskih čelnika.