UNIVERZAL DONIRA SPREMNIKE ZA OTPAD EKONOMSKOJ ŠKOLI

Objavljeno: 11. 10. 2016.


PODIJELI:

donacijauniverzal

Đakovački gradski komunalac u humanitarnim akcijama Zeleni val i Marijini obroci

ĐAKOVO – Humanitarnoj akciji prikupljanja plastičnih čepova, plastičnih boca i limenki, koju provode učenici Ekonomske škole “Braća Radić”, pridružuje se đakovački Univerzal. Gradski komunalac donirat će Školi nove spremnike za pravilno razvrstavanje i odlaganje različitih vrsta otpada, čime i sâm aktivno ulazi u karitativne projekte Zeleni val i Marijini obroci za oboljele od multiple skleroze i siromašnu i gladnu afričku djecu.

– Tragom dosadašnje uspješne suradnje, Ekonomska škola obratila se Univerzalu sa željom da pomognemo i sudjelujemo u akcijama prikupljanja plastične ambalaže, limenki i čepova za dobrotvorne svrhe. Kao tvrtka koja vodi društveno odgovorno poslovanje i pomaže lokalnu zajednicu, ni najmanje nismo dvojili. Poziv smo prihvatili i doprinos dajemo tako što ćemo osigurati spremnike za otpad, odnosno četiri stalka s vrećama i poklopcima, kaže Univerzalov direktor Mile Kaselj. Prikupljanje razvrstanog otpada proširit će se i na papir. Poklopci stalaka bit će u bojama, pa žuta boja označava vreću za plastiku, zelena vreću za limenke, a plava vreću za papir.

Zelenim valom, pojašnjavaju u Ekonomskoj školi, prikupljaju se plastični čepovi za Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije, koje ih zamjenjuje za pomagala članovima, a Marijini su obroci međunarodni projekt jednog obroka dnevno najsiromašnijoj djeci Crnog kontinenta. Financiran je skupljanjem i otkupom plastične ambalaže. Prof. Bernardica Šušak, jedna od koordinatorica akcija, pozdravlja Univerzalovo aktivno uključivanje u humanitarne projekte kojima se na ekološkoj osnovi održivog gospodarenja otpadom postižu plemeniti ciljevi.

– Skupljanjem čepova i plastike činimo višestruko dobro djelo; kako za okoliš u kojem živimo, tako i za gladne i siromašne. Ne stvaramo smeće, jer plastična ambalaža ide u reciklažu, i pružamo pomoć onima koji nemaju ni osnovne životne uvjete, zaključuje Kaselj.

.