UNIVERZAL NIKAD SPREMNIJI DOČEKAO SNIJEG

Objavljeno: 06. 01. 2016.


PODIJELI:

djuniverzal (1)

Bez predaha za dobro organiziranu zimsku službu, građani zadovoljni!

Grad Đakovo i Univerzal nikad spremniji dočekali bijeli pokrivač

Prema programu održavanja koje je donijelo Gradsko vijeće, Odjel za komunalne djelatnosti Grada Đakova i gradska komunalna tvrtka Univerzal spremniji nego ikad dočekali su snijeg ove zime, koji je već za novogodišnji vikend donio do 20-ak centimetara bijelog pokrivača. Iako je visina snijega svakodnevno rasla prvim danima Nove godine, dobro pripremljena Univerzalova zimska služba od prvih je pahulja na visini zadatka.

djuniverzal (2)– Prvo su preventivno posipavane solju gradske i nerazvrstane prometnice, a nakon što je počeo padati snijeg u kombinaciji s niskim temperaturama i kasnije ledenom kišom, naizmjenično se neprestano plužilo i posipalo sol, kao što je i određeno pravilima održavanja kolnika u ovakvim uvjetima, navodi Predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo, napominjući kako su na terenu danonoćno 15-ak Univerzalovih radnih strojeva i pedesetak radnika.

Đakovo prvi put čiste i studenti

– Univerzal je tako i u nezahvalnim zimskim uvjetima, kada je broj ljudi isti, a opseg posla uslijed padalina puno veći, dobro organizirao čišćenje grada. Prvi je put gradski komunalac na čišćenju snijega angažirao redovne studente; oni kao mladi ljudi, uz asistenciju Univerzalovih djelatnika i operative, čiste pješačke zone i daju svoj doprinos zimskom uređenju grada, a istovremeno si zarađuju džeparac. Grad i Univerzal će im, naime, isplatiti po 20 kuna neto za svaki radni sat proveden vani, kaže predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo i poziva sve zainteresirane studente, koji se žele pridružiti kolegama i zaraditi, da se jave u Univerzalovu poslovnu zgradu u Nazorovoj 68 ili putem Univerzalove Facebook stranice.

Najveće su priznanje Gradu Đakovu i Univerzalovoj zimskoj službi, za koju nema predaha dok god pada snijeg i kiša koja se ledi na tlu su brojne pohvale građana.

– Stvarno veliko iznenađenje! Jutros smo moj suprug i ja htjeli očistiti ispred kuće, ali nije nam išlo. Uđemo natrag malo se odmoriti, kad stiže mala ralica i očisti nam cijeli nogostup! Eto malo radosti koja nam puno znači, napisala je na Univerzalovoj Facebook stranici Marica Kovač, sugrađanka iz Radićeve ulice.

« od 6 »

.