UNIVERZALOVA ZIMSKA SLUŽBA BEZ PREDAHA PUNIH 48 SATI

Objavljeno: 19. 01. 2017.


PODIJELI:

Prestanak oborina donio je zaslužen predah Zimskoj službi đakovačkog Univerzala, koja je na terenu provela više od 48 sati bez odmora.

Zahvaljujući pravovremenim intervencijama i operativnosti, dvadesetak centimetara novoga snijega ni u jednom trenutku nije donijelo zastoje u prometu gradskim i lokalnim cestama.

– Već s prvim centimetrima snijega Univerzalova je Zimska služba sa svom raspoloživom mehanizacijom izašla na teren, plužeći i posipavajući prometnice solju i sipinom, po prethodno utvrđenome rasporedu prioriteta. Usporedno s cestama koje pokrivamo, čistili smo nogostupe, sve prilaze javnim ustanovama, pješačke zone, parkirališta i tržnicu, kaže direktor gradskoga komunalca Mile Kaselj i dodaje da sa svega 10 radnih strojeva Univerzal održava 100.000 kvadrata javnih površina.

Do pojedinih su prigradskih naselja ralice stizale ipak nešto kasnije zbog obveza u prioritetnim zonama, no i ondje su ceste, s obzirom na vremenske (ne)prilike očišćene u realnom vremenu. 

– U dogovoru s Univerzalom odlučili smo po prvi put ponuditi sugrađanima besplatnu sol za posipavanje staza ispred obiteljskih kuća i stambenih zgrada, što je naišlo na pozitivan odjek, pa je zanimanje iznad očekivanja. Prognostičari najavljuju da će iznimno niske temperature, na kojima će se češće smrzavati pločnici, potrajati, pa sugrađani i sljedećih dana besplatno mogu dobiti sol u Eko reciklažnome dvorištu u Gajevoj 31 i u Univerzalovoj Upravi u Nazorovoj 68, navodi predsjednik Gradskoga vijeća Goran Soldo.

Đakovčane podsjeća da su i sami, prema Odluci o komunalnome redu, obavezni očistiti prostore ispred svojih stambenih i poslovnih objekata, kao i krovove, od prolaznicima prijetećih naslaga snijega, leda i ledenica, ali da i ubuduće sve uočene ozbiljnije probleme, koje ne mogu sami riješiti, dojave na dežurni telefon Zimske službe 091/400 1800. – Već sljedeće sezone Univerzal će uslugu čišćenja i održavanja prometnica u zimskim uvjetima proširiti na susjedne općine Đakovštine, što će, osim povećanog opsega posla, donijeti nova realna radna mjesta, zaključuje Soldo.

Nema odabrana galerija ili galerija je izbrisan.