UREĐENJEM STABALA I ZELENILA DO LJEPŠIH ĐAKOVAČKIH ULICA

Objavljeno: 25. 02. 2016.


PODIJELI:

9

Ovog proljeća posebna pozornost hortikulturnom uređenju javnih površina

6Univerzal je uoči proljeća prionuo sveobuhvatnoj rezidbi drveća na javnim zelenim površinama. U Programu održavanja i izgradnje komunalne infrastrukture za 2016., koji je prihvatilo Gradsko vijeće, kao prioritet je za zimsku rezidbu istaknuta Ulica Ante Starčevića, gdje su drveća koprivića, izostankom pravovremenog orezivanja, prerasla primjereni format, pa su im se krošnje još ljetos bile nadvile nad cestu i predstavljale opasnost u prometu..

– Grad je u suradnji sa svojom komunalnom tvrtkom odlučio orezati sva stabla koprivića u Starčevićevoj, što je prošloga tjedna uspješno dovršeno. Univerzalovi su radnici rezidbom oblikovali estetski zanimljive i stabilne krošnje svojstvene kopriviću, koje kad izlistaju neće smetati ni pješacima, ni prometu, a za ljetnih će dana pružati dobrodošlu hladovinu, doznajemo od predsjednika Gradskoga vijeća Gorana Solde, koji dodaje da građani već na prvi pogled mogu vidjeti rezultate.

U sklopu hortikulturnog uređenja orezana su i javorova drvca s lijeve strane Preradovićeve ulice, a sezonska rezidba bit će nastavljena i na drugim lokacijama diljem grada, zbog čega građane pozivamo na strpljenje i razumijevanje.

Poslije uređenja zelenila – igrališta

– Želja nam je ovoga proljeća, koje samo što nije stiglo, posredstvom gradskoga komunalca zasaditi što veći broj sadnica cvijeća i zelenila, kako bi Đakovo zadržalo svoju ljepotu i uređenost zbog čega je i dobilo nagradu Zeleni cvijet – prestižno priznanje Hrvatske turističke zajednice, kao najljepše uređen grad kontinentalne Hrvatske do 30.000 stanovnika, zaključuje Soldo. Građanima, što će posebno zanimati roditelje mališana, najavljuje uređenje i obnovu svih dječjih igrališta u gradu i prigradskim naseljima te postavljanje tri potpuno nova igrališta.

.