Uručene diplome za Najbolju poduzetničku ideju za 2017. godinu

Objavljeno: 10. 01. 2018.


PODIJELI:
Osječko-baranjska županija 2006. pokrenula je projekt Najbolja poduzetnička ideja u kojem potiče poduzetnike i nove poduzetničke ideje. Svečanost dodjele diploma Najboljim poduzetničkim idejama za 2017. godinu održana je danas u svečanim prostorijama Osječko-baranjske županije. 

Dodijeljeno je 13 diploma uz novčane potpore od 2 do 10 tisuća kuna uz ukupan fond 42 tisuće kuna. Župan Ivan Anušić istakao je da je u dosadašnjim natječajima Najbolja poduzetnička ideja izdvojeno milijun i 183 tisuće kuna, a cilj ovog projekta je poticanje start-up poduzetnika  te onih osoba koje razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva, o stvaranju novih proizvoda ili usluga koje mogu ponuditi tržištu. Od 2006. do 2017. godine prijavljene su 633 poduzetničke ideje. 

Potporu u iznosu od deset tisuća kuna dobila osječka tvrtka Abundantia za višestruku utičnicu s mehanizmom za olakšano izbacivanje utikača, drugo mjesto i sedam tisuća kuna dobila je tvrtka Špajz za teglice s raznovrsnim obrocima a 5 tisuća tvrtka LuPaHor za proizvodnju personaliziranog craft piva. Deset poduzetničkih ideja dobilo je po 2 tisuće kuna a među njima su ideje poput softwarea za vođenje uzgajivačnice pasa, antene za bazne stanice/ pristupne točke, sapuna od kozjeg mlijeka… Dio dosadašnjih dobitnika iskoristio je dobivena sredstva za početak poslovanja i novo zapošljavanje, neki dobitnici su unaprijedili svoj ideju, osobito inovatori ali su svi, ističu u Županiji, dobivena sredstva i nagradu iskoristili kao dodatni poticaj u svom daljem radu.
Uz Osječko-baranjsku županiju, sponzori su Cesting, Vuka i Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Osijek – stoji u obavijesti Osječko-baranjske županije.