Uskoro u Osijek stižu reprezentacije 30-tak država svijeta

Objavljeno: 03. 05. 2018.


PODIJELI:

Svjetski gimnastički kup je sportski događaj od velikog značaja za Grad Osijek, Osječko-baranjsku županiju i Republiku Hrvatsku, a održat će se 10. i jubilarni puta u Osijeku 26. i 27. svibnja ove godine.

Osječki je Kup jedna od devet službenih etapa, a Osječko-baranjska županije vjerni je partner i supokrovitelj Svjetskog gimnastičkog kupa od prve godine. 
Za izvrsnu organizaciju ponovo su zaduženi Gimnastičko društvo „Osijek-Žito“ Osijek uz partnere Grad Osijek, Osječko-baranjsku županiju i Hrvatski gimnastički savez. Sportski direktor natjecanja Vladimir Mađarević poručio je kako je osječka etapa najposjećenija jer su prijavljeni natjecatelji iz čak 30-tak zemalja svijeta. 
Gotovo od prvog dana uz World cup je i osječka tvrtka Žito, a Kup od ove godine nosi i naziv „Dobro World cup“. Ovo je spoj gospodarstva, sporta i kulture, pravo onako kako bi trebala funkcionirati svaka lokalna zajednica, rekao je Marko Pipunić, glavni pokrovitelj natjecanja te najavio neponovljiv doživljaj tijekom trodnevnog programa pod nazivom „Feel good weekend“
Tijekom vikenda će Osječane i goste natjecanja zabavljati Frajle i Sars, a bit će upriličeno i javno izvlačenje startnih brojeva za finalni dio natjecanja. 

Podržavamo ovu sportsku manifestaciju kao što podržavamo i Davis Cup u Osijeku, Pannonian challenge i Tour of Croatia. Riječ je vrhunskim svjetskim manifestacijama koje pozicioniraju Osijek i našu županiju na svjetsku kartu sporta, ali i turizma. Tijekom ovog sportskog vikenda Osijek će biti domaćin više od 30 zemalja svijeta, a na nama je da se predstavimo kao izvrsna kontinentalna turistička destinacija kako bi natjecatelji i njihova pratnja širom svijeta ponijeli poseban doživljaj Slavonije i Baranje- rekao je župan Anušić na konferenciji za medije. 
Svjetski kup u Osijeku jedan je od najbolje organiziranih sportskih manifestacija u Republici Hrvatskoj te visoko kotira i u svijetu gimnastike, što se najbolje očituje kroz dolazak najzvučnijih gimnastičkih imena koja su osvajala medalje na Olimpijskim igrama, Svjetskim prvenstvima, Svjetskim kupovima, Europskim prvenstvima. 
Zasigurno najviše raduje nastup hrvatske gimnastičke reprezentacije koja je na osječkom izdanju Svjetskog kupa do sada osvajala 7 zlatnih, 7 srebrnih i 13 brončanih medalja – stoji u obavijesti Osječko-baranjske županije