UVESTI ORGANIZACIJSKE PROMJENE I UPRAVLJANJE ŠIROKOPOLJAČKOM SALOM

Objavljeno: 06. 09. 2014.


PODIJELI:

hdssb-sala

HDSSB Široko Polje će kroz slijedeća tri mjeseca pokušati nizom priopćenja potaknuti i senzibilizirati mještane s nizom projekata, ali i problema našeg sela, s ciljem da bez okolišanja i dlake na jeziku pokušamo iznaći rješenja koja bi poboljšala svakodnevicu.

Najavljujemo teme kao što su analiza upravljanja grobljem, kvaliteta vode i vodovodne mreže, javna rasvjeta, odvoz komunalnog otpada, divlje deponije, problem izvoza septičkih jama, naša vizija razvoja udruga u selu…sve to u cilju da se na vrijeme javnost upozna sa stavom HDSSB-a, kako ne bi bilo da se netko javno zafrkava, niti probleme javno izbjegava.

Tema koju smo odabrali za prvo priopćenje je upravljanje Mjesnim domom.

Poznato je, a ako nije, evo prilike da se o tome raspravi, kako je u posljednjih nekoliko godina opremanje i podizanje kvalitete sadržaja Doma bio svojevrsni prioritet Mjesnog odbora. Naravno da o tome ne možemo razgovarati bez Grada i gradonačelnika koji je redovito imao sluha na zahtjeve, pa se kontinuirano stanje popravljalo. Možemo raspravljati o potrebi uvođenja ovakve vrste grijanja na plin ili neke alternative (klimatizirani prostor s mogućnošću grijanja/hlađenja), ali poklonjenom konju se ne gleda u zube, kako neki vele.

Treba pohvaliti gradonačelnika, jer je u ovoj besparici odlučio financirati predložene projekte, i za to snosi političku korist/odgovornost.

Zaključujući uvod, reklo bi se da nikad u povijesti sela Dom nije bio ovako kvalitetno opremljen (grijanje, komore za hlađenje, hladnjaci…), a da usprkos izrazito konkurentnoj cijeni naspram drugih, sličnih prostora, ne uspijeva privući čak ni domaće nove bračne parove da svoje svatove proslave u njemu. O karminama nije red govoriti, jer je ipak po tom pitanju situacija drugačija.

Zaista, cijena korištenja sale je povoljna, postoji infrastruktura, a mladi odoše u Đakovo u dvorane za 2-3 tisuće eura!?

U čemu je problem?

HDSSB Široko Polje otvara javnu raspravu o ovoj temi na svojoj facebook stranici na kojoj možete poslati svoje komentare, a ako postoji interes, raspravu ćemo proširiti i na Portal Široko Polje.

Naš prijedlog je da u upravljanje Domom treba postupno uvoditi promjene:

 1. Imenovanje upravitelja mjesnog Doma s ciljem osnivanja uprave
 2. Okupljanje zainteresiranih za sudjelovanje u upravi Doma
 3. Ponuda postavljanja i opremanje sale po želji klijenata
 4. Okupljanje ekipe konobara koji moraju biti domaći dečki za rad u Sali
 5. Okupljanje zainteresiranih domaćih žena/kuharica za rad u kuhinji
 6. Osnivanje firme koja bi zakonito upravljala Domom na tržištu
 7. Svi uposleni bi imali plaćen rad, uz plaćene doprinose
 8. Mogućnost ponude u sklopu firme za pečenje kolača
 9. Mogućnost organiziranja proslava po principu plaćanje po stolici (all inclusive)
 10. Cilj je povećati promet i proširiti broj korisnika Doma, ali i onih koji od ovog prostora imaju koristi
 11. Ulaganje u vizualnu kvalitetu prostora (zidovi, rasvjeta) i promidžbu

Smatramo da je neobično da ovakav kapital stoji neiskorišten i da se nešto po tom pitanju mora poduzeti. Ne treba biti cilj dobiti lovu od dvojih-trojih svatova godišnje, već u priču treba uključiti veći broj ljudi koji će zbog sebe i svoje koristi i općeg dobra „gristi“ da u našoj sali bude veći broj proslava. Naravno da ne možemo govoriti o prostoru samo na nivou cijene. Dokaz da samo cijena nije presudna u prilog ide i ovogodišnji broj proslava u domu. Ako bi uveli ove promjene i upravljanje učinili maksimalno fleksibilnim i transparentnim, smatramo da bi već iduće godine dvorana Mjesnog doma postala mjesto za većinu svatova u selu, ali i okolice.

Predsjedništvo HDSSB-a Široko Polje

Predsjednik

Robert Smješka