VANESI SCHLEIS IZ ĐAKOVA DRUGO MJESTO ZA NAJBOLJU PODUZETNIČKU IDEJU

Objavljeno: 05. 02. 2016.


PODIJELI:

obzpoduzetnickaideja

Projekt „Najbolja poduzetnička ideja“ pokrenut je još 2006. godine i jedan je od značajnih projekata poticanja poduzetništva Osječko-baranjske županije, a čiji je cilj poticanje “start-up” poduzetnika, ali i onih osoba koje tek razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva, na stvaranje novih proizvoda, odnosno usluga koji se mogu ponuditi tržištu.

U dosadašnjih devet natječaja ukupni fond nagrada je iznosio 1.104.500,00 kuna, od čega je Osječko-baranjska županije osigurala 199.000,00 kuna, a pristiglo je ukupno 560 prijava. Fond nagrada u natječaju za 2015. godinu iznosio je 42.000,00 kuna, sredstva su osigurali Osječko-baranjska županija, Cesting d.o.o., HGK Županijska komora Osijek i Vuka d.d., a na natječaj se javilo 40 osoba  – navodi se između ostalog iz Osječko-baranjske županije.

Prvo mjesto osvojio je Mario Fuis s pokretanjem samouslužne praonice za pse, dok je Đakovčanka Vanesa Schleis osvojila drugo mjesto za najbolju poduzetničku ideju u Osječko-baranjskoj županiji s igraonicom i SOS dadiljama za djecu.

.