Večeras održan inicijalni sastanak bivših članova Udruge “Brazda”

Objavljeno: 22. 02. 2018.


PODIJELI:

Večeras je u Đakovu održan inicijalni sastanak na kojem je prisustvovalo 40-ak poljoprivrednika, uglavnom bivših članova “Brazde”, ne tako davno jedne od najutjecajnijih poljoprivrednih udruga.

 

OSNIVAČKA SKUPŠTINA 2. OŽUJKA
Svakako je jedna od najznačajnijih informacija sa sastanka, da će se 2. ožujka 2018. godine održati osnivačka skupština, te će opet poljoprivrednici Đakovštine imati mogućnosti kroz udrugu puno snažnije sudjelovati  pa i u sukreiranju poljoprivredne politike.

Pod kojim imenom će ići udruga tada će se vidjeti, iako ime je tu najmanje važno, puno je važnije ono što će udruga donijeti poljoprivrednicima.

Poljoprivrednike zastupljene iz svih Općina Đakovštine o najvažnijim zadacima koji su pred njima ove godine upoznali su dojučerašnji predsjednik HPK Mato Brlošić i zamjenik gradonačelnika Grada Đakova Antun Galić.

NA JESEN NATJEČAJ ZA ZAKUP ZEMLJE
Primjenom novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu, na jesen ide natječaj za zakup zemlje.
Poljoprivrednici koji imaju dug za zakup zemlje ili porezni dug do tada bi trebali riješiti dugovanja.
Također, ako nekome od poljoprivrednika ističe ugovor ove godine, trebao bi se javiti u Grad Đakovo i sklopiti privremeni ugovor.
Opet, oni poljoprivrednici koji imaju valjane ugovore, da ih donesu, kako bi se registrirali u Gradu, da ta zemlja ne ide u natječaj – samo su neke od stavki koje se nalaze pred poljoprivrednicima,  na koje je upozorio između ostalog zamjenik gradonačelnika Antun Galić.