VIKENDOM ZAVRŠAVA USPJEŠNA KLIZALIŠNA SEZONA

Objavljeno: 20. 01. 2017.


PODIJELI:

Klizanje u Đakovu privuklo 20.000 posjetitelja

Vikendom pred nama bit će zaključena klizališna sezona u kojoj je Gradsko klizalište, otvoreno na Svetog Nikolu, privuklo čak 20.000 posjetitelja! Ledena kora na gotovo 400 kvadrata najpopunjenija je bila prvih dana po otvorenju i u blagdanskom tjednu između Božića i Nove godine. Gradski komunalac Univerzal, kojemu je povjereno klizalište postavljeno iza Male crkve, ponudio je u aktualnoj sezoni 140 pari klizaljki, a mališanima popularna pomagala tuljane.

Dio vrtićaraca prošao je i školu klizanja s licenciranim trenerima. Budući da je produženi zimski odmor za školarce prošao skoro bez ijedne pahulje snijega, klizalište je bilo dobrodošao zabavni sadržaj kojim su djeca rado ispunila svoje slobodno vrijeme; nerijetko u društvu roditelja.

– Naš je blagdanski poklon svim sugrađanima bio besplatno klizanje na početku sezone, no i unatoč tome, Gradsko klizalište u Đakovu bilo je jedno od najjeftinijih u Hrvatskoj, pa se ovdje klizalo za svega 10 kuna, s uključenim najmom klizaljki. Osim toga, brojka od 40.000 posjetitelja u samo dvije klizališne sezone najbolja je potvrda da je svaka kuna uložena u klizalište opravdana, tvrdi predsjednik Gradskoga vijeća Đakova Goran Soldo. Bilo je to i mjesto održavanja Božićnog sajma, u sklopu kojeg su u sajamskim kućicama obiteljska gospodarstva i obrtnici promovirali vlastite proizvode, dodaje Soldo, od kojeg je i krenula inicijativa da Đakovo, poput drugih većih gradova, dobije klizalište.

Završetkom klizališne, kaže, počinju pripreme za kupališnu sezonu, a za veljaču najavljuje javnu prezentaciju novog projekta zatvorenih bazena. S ovime u vezi, svi su sportaši, sportski klubovi i udruge pozvani sudjelovati u javnoj raspravi prije definiranja konačne verzije projekta i ishođenja građevinske dozvole.  

Nema odabrana galerija ili galerija je izbrisan.