VIŠE OD 50 000 ODSELILO U NJEMAČKU PROŠLE GODINE

Objavljeno: 02. 07. 2016.


PODIJELI:

oskolodvor (1)

Iako se mnogi trude minorizirati odlazak Hrvata preko granice, posebno Slavonaca, brojke službenih statistika su neumoljive.Čak se išlo toliko daleko da su se snimali prazni autobusi koji voze za Njemačku, kao evo vidite da nema gužve, nego nitko ni ne putuje u Njemačku.

Nakon takve reportaže mi koji živimo u slavonskim selima zapitamo se, pa gdje su se skrili svi ti mladi, odnosno gdje su nestale sve te obitelji koje su do nedavno živjele i radile tu pokraj nas.

Nakon što pročitamo službenu Njemačku statistiku s olakšanjem ipak odahnemo, živi su i zdravi – rade u Njemačkoj.

Tako Poslovni dnevnik prenosi da je imigracija iz zemalja Europske unije (EU) dosegla prošle godine rekordnu razinu u Njemačkoj s više od 685.000 osoba, među kojima ima najviše Rumunja, Poljaka i Bugara, izvijestio je u subotu dnevni list Die Welt koji prenosi službene statistike.

Tijekom 2015. u Njemačku je stiglo 685.485 državljana EU, dok je istovremeno iz te zemlje iselilo 303.036 osoba, što predstavlja povećanje od 382.449 imigranata iz EU, dodaje list koji navodi podatke Federalne službe za migracije i izbjeglice (BAMF).

Prva zemlja iz koje građani odlučuju doći živjeti u Njemačku je bila Rumunjska s 174.779 dolazaka, Poljska (147.910), Bugarska (71.709), koju slijedi Hrvatska (50.646), pokazuju podaci.

Najveće njemačko gospodarstvo ostvaruje rast na kojem mu zavide susjedi i relativno nisku nezaposlenost (6,1 posto) koja privlači europske državljane u potrazi za boljim uvjetima života.

U travnju je Berlin predstavio plan zakona kojim bi se imigrantima iz zemalja EU drastično ograničio pristup socijalnim davanjima. Prema izvješću koje je objavio Die Welt, 4,1 milijun građana iz zemalja EU živi u Njemačkoj – prenosi Poslovni dnevnik.

.