Vozač iz Hrastina sletio s kolnika i oštetio 5 parkiranih osobnih automobila

Objavljeno: 29. 11. 2021.


PODIJELI:

U subotu, 27. studenog, u 00,35 sati, u Čepinu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.
Vozač osobnog automobila, 27-godišnji hrvatski državljanin iz Hrastina je zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom sletio s kolnika i oštetio 5 parkiranih osobnih automobila.
Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,17 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.
 
Dana 27. studenog, u 16,14 sati, na dijelu zapadne obilaznice državne ceste broj 7 između mjesta Čepin i Vuka, u nadzoru prometa zaustavljen  je osobni automobil s kojim je upravljao 33-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova.
Vozač se kretao brzinom od 139 kilometara na sat izvan naselja gdje je brzina ograničena na 90 kilometara na sat. Vozač se odbio podvrgnuti alkotestiranju i izuzimanju krvi i urina poradi utvrđivanja droga u organizmu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova – stoji u obavijesti Policijske uprave osječko-baranjske.