VRIJEDNIM LJUDIMA NAŠE ŽUPANIJE PRORAČUN OBŽ NE POMAŽE NI NA KOJI NAČIN, I ZATO GA HDZ NEĆE PODRŽATI

Objavljeno: 18. 10. 2015.


PODIJELI:

hdz

Najavljena 17. sjednica Županijske skupštine za utorak, 20. listopada 2015, na kojoj bi od nekoliko točaka dnevnog reda trebala biti i dva “paketa” – rebalansa Županijskog proračuna za 2015. i Proračuna za 2016. godinu, čini se već sada da bi mogla biti burna.

Naime, HDZ Osječko-baranjske županije neće podržati proračun Osječko-baranjske županije.

Ivan Anušić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a naveo je više nego čvrste razloge takve odluke.

“Vrijednim ljudima naše županije proračun OBŽ ne pomaže ni na koji način, i zato ga HDZ neće podržati – kaže Anušić.

“Osječko-baranjska županija nije u samom vrhu po povlačenju sredstava iz fondova Europske unije, kako se govori, nego je na začelju. A i projekti koji su došli nisu tu zaslugom Osječko-baranjske županije, nego općina i gradova, udruga civilnoga društva i ustanova. Pozivam župana da postojećih i oročenih 60 milijuna kuna oslobodi i vrati u sustav, i tako pomogne razvoj poljoprivrede, OPG-a, udruga, turizma i drugih gospodarskih aktivnosti u našoj Županiji. To nisu ničiji privatni novci, nego su to novci poreznih obveznika koji žive u Osječko-baranjskoj županiji, i trebaju služiti za poticanje rada i podizanje kvalitete života građana” – prenosi HDZ OBŽ odluku koju je objavio danas predsjednik Županijskog odbora HDZ-a.

Osim toga Anušić se zapitao:

“Hoće li tih 60 milijuna kuna biti razročeno u predizborno vrijeme 2017. godine, kad bude kampanja za lokalne izbore? Iskreno se nadam da neće. I zato pozivam Osječko-baranjsku županiju da se ugleda na Istarsku županiju, koja je jedna od vodećih Županija u Hrvatskoj u svim segmentima razvoja, a koja ima ozbiljan fond za pomoć kod privlačenja projekata iz Europske unije od 2007. godine. Osječko-baranjska županija trebala bi pratiti ovaj svijetli primjer”, naglasio je Ivan Anušić, a prenosi HDZ OBŽ.

.