Vučić uvijek ostaje Vučić

Objavljeno: 13. 02. 2018.


PODIJELI:

Zgražanje nas „marginalnih skupina“ koje se usude razmišljati svojom glavom (nasuprot indoktriniranih uvlakača aktualnoj vlasti)  izaziva i još jedan novi uspjeh hrvatske diplomacije, jer jučer je eto hrvatsku vlast i Zagreb posjetio „visoki gost“, predsjednik Srbije, poznat kao mladi Šešeljev pobočnik i trostruki kum, govornik iz okupirane Gline s obećanjima o konačnom ujedinjenju „srpskih zemalja“ i stvaranju Velike Srbije, čovjek koji je optuživao Miloševićevu „blagost“ i spremnost na razgovore, svojedobno srpski ministar informiranja (valjda po uzoru na Orwellovo „ministarstvo istine“) koji je odreda sa srpske medijske scene maknuo i one rijetke koji su govorili protiv srpskoga režima…

 

Eto, Zagrebom se zavijorile srpske zastave, promet je stao, specijalci i snajperi posvuda čuvaju mladoga vojvodu koji je došao održati lekciju predsjednici RH i hrvatskomu narodu, te pokazati tko je glavni u regionu. U čijoj režiji? Tko vuče konce iza pozornice? Za čije interese? – Tužno! Jadno i bijedno!

Pozdravljamo, naravno, svaki konstruktivni dijalog, rješavanje problema razgovorom, argumentima i mirnim putem, ali ništa od toga još nismo vidjeli. Možda zato što je novinarima, priča se, bilo zabranjeno pitati „problematična“ pitanja? A diplomacija Mate Granića sigurno će znati postaviti prava pitanja, bez sumnje! Ne želeći iznositi previše mišljenja nas „marginalnih skupina“ koji valjda predstavljamo tek neznatne „marginalne Hrvate“ i druge marginalne skupine, ograničit ćemo se onda samo na nekoliko pitanja koja nas itekako muče oko ovoga povijesnog posjeta i uspjeha hrvatske diplomacije, možda nam netko i odgovori iz hrvatskih vlasti, sa zagrebačkih brežuljaka.

Zašto je pozvan upravo Vučić  i zašto sada (a ne lani ili ne za godinu-dvije…) u službeni i svečani posjet Hrvatskoj? U čijem interesu? Po čijem nalogu? Tko bi od toga trebao imati koristi? – Hrvatska?!

U svojem govoru Vučić nije propustio spomenuti ni ustaški logor Jasenovac, jer prema njegovim spoznajama valjda nema Srbina koji tu nije stradao. Pa evo jedno pitanje: Kako to da upravo „ustaše“ i „desničari“ ŽELE i TRUDE SE istražiti Jasenovac, a srpski  visoki (i niski) predstavnici i Goldstein se jako PROTIVE tomu?!? – Ima li takvog čuda igdje u svijetu? Da „žrtve“ nipošto ne daju da se istraži istina o njima i njihovim najdražima? – Možda Vučić vođen tom logikom misli da ni roditelje „nestalih“ Hrvata nakon pada Vukovara ne zanima ni što se dogodilo ni gdje su grobnice njihovih najmilijih, pa ne smatra potrebnim o tomu ih izvijestiti? No, zato donosi matične knjige iz Dvora na Uni, gdje se valjda trebalo vidjeti koliko je tek stradalo Srba. I ruga se Hrvatima, pljuje u lice usred Zagreba. Ne zato što ne poštujemo žrtve, pogotovo nedužnih ljudi, nego zato što agresorska vojska u okupiranoj Hrvatskoj predbacuje hrvatskoj vlasti svoje (!?) žrtve, a ni spomena o hrvatskoj sirotinji, o običnom puku, o silovanim ženama, o BRANITELJIMA koji su mučki pobijeni samo zato što su prepoznati kao Hrvati, kao „ustaše“ koji BRANE svoje kuće, svoj dom od srpske likvidacije?! – Ministarstvo informiranja, ili još bolje „ministarstvo istine“ očito dobro leži Vučiću i srpskoj diplomaciji, pogotovo kraj ovakve sramotne hrvatske diplomacije i medijsko-politički  razbijenih „marginalnih skupina“!

Svašta je Vučić izgovorio u svojim govorancijama, i to ne mislimo samo u Glini, nego jučer u središtu Zagreba. Selektivne istine, iskrivljene činjenice, priče o vodi i asfaltu, struji… o čemu je valjda bolje da šutimo, jer su manje-više sve laži ili vrlo, vrlo selektivne istine – što je još i gore!

No, u jednom se s njime slažemo, a to je da se oko (ničega) povijesti ne slažemo niti možemo složiti. Jao nama kad se i oko toga složimo! Doduše, dobar dio „hrvatskih“ povjesničara i uglednih političara, ili čak medijskih zvijezda (npr. Aco Stanković bez ijednog dokaza i protivno međunarodnim presudama na DRŽAVNOJ televiziji uvjerava P. Mišića, časnog Srbina da se ovdje vodio „građanski rat“, a ne okupacija i agresija iz Srbije!?!) i oko toga se slaže s Vučićem…

Od čuvenoga govora krajišnicima u Glini očito se ništa nije promijenilo, niti dlaka, a kamoli ćud. Vuk je ostao Vučić. No, naš problem nije on, nego hrvatske elite koje služe valjda svačijim interesima i plešu kako god im tko izvana (i iznutra) zasvira…, ali nikako da osluhnu i bilo hrvatskoga naroda, koji polako ali sigurno nestaje: nekada po stratištima, danas sustavnim raseljavanjem, uništavanjem dostojanstva i ponosa, omogućavanjem pljačke i guljenja sirotinje… Ali glavno da se i u Zagrebu konačno zavijorila srpska zastava, da su beli orlovi osvanuli i na Pantovčaku. 

MODES – Moderna Demokratska Snaga