Ministar Tomislav Tolušić potpisao je danas, 24. studenog 2017. godine, ugovore o sufinanciranju izrade specifikacije poljoprivrednog ili prehrambenog proizvoda za zaštitu naziva oznakom izvornosti, oznakom zemljopisnog podrijetla ili zajamčeno tradicionalnog specijaliteta vrijedne 447.000 kuna sa 6 skupina proizvođača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji su sudjelovali u Natječaju za dodjelu potpore male vrijednosti iz  Programa u 2017. godini.

Sufinancirat će se izrada specifikacije za Komiški rogač, Istarsku kobasicu, Dalmatinsku janjetinu, Čepinski kupus, Krčke šurlice i Meso turopoljske svinje.

Ministarstvo poljoprivrede prihvatilo je 6 prijava u ukupnom iznosu sufinanciranja od 447.000,00 kuna. Potpora podrazumijeva dodjelu namjenskih bespovratnih novčanih sredstava za izradu Specifikacije proizvoda, a pokriva 80% ukupnih troškova. Visina potpore po pojedinom korisniku iznosi do 75.000 kn. Ukupno je u protekle tri godine dodijeljeno 1,7 milijuna kuna za 31 projekt zaštite naziva proizvoda – navodi se između ostalog iz Ministarstva poljoprivrede.