ZAŠTO ZA PREDSJEDNIKA VIJEĆA I OSTALE GRAĐANE NE VRIJEDE ISTA PRAVILA???

Objavljeno: 25. 11. 2014.


PODIJELI:

sdp(1)

Prijedlog predsjednika Gradskog vijeća grada Đakova HDZ-ovca Solde o smanjenju iznosa za redovno financiranje političkih stranaka SDP- u nije neprihvatljiv.

Slažemo se da teret krize moramo podnositi svi zajedno, te smo spremni podržati ovakav prijedlog ukoliko je i sam predsjednik vijeća s potpredsjednicima spreman odreći se svojih primanja u GVĐ. Predložit ćemo stoga, da predsjednik i potpredsjednici Gradskog vijeća budu plaćeni sa po 400 kuna po sjednici kao i svi ostali vijećnici.

 
Na taj način bismo u proračunu godišnje uštedjeli oko 120.000 kuna što je znatno više od Soldine računice o uštedi na svim političkim strankama zajedno.
 
Jednako tako, brigu o ženama u Gradskom vijeću HDZ-ovac Soldo ne mora voditi jer je 10 postotni stimulativni iznos za podzastupljeni spol već reguliran Zakonom o financiranju političkih stranaka (čl.6). A koliko brine o ženskim kvotama u politici, pokazao je listom svoje stranke za prošle lokalne izbore. Naime HDZ-ova lista je imala najmanje žena od svih lista u izbornoj utrci. Točnije dvije na 13. i 18. mjestu.
 
Uvjereni smo da naš prijedlog da se svi solidariziramo, svi štetimo i da nema onih za koje zakoni i pravila ne vrijede, neće teško pasti predsjedniku i potpredsjednicima, jer oni za novac koji dobiju od građana ionako ne rade ništa.
GRADSKI ODBOR SDP-a ĐAKOVO