Završetak društvenog doma te početak izgradnje nove višenamjenske zgrade među prioritetnim projektima Općine Vuka

Objavljeno: 18. 10. 2017.


PODIJELI:
Završetak društvenog doma te početak izgradnje nove višenamjenske zgrade svakako su među prioritetnim projektima Općine Vuka u ovoj i slijedećoj godini. Stoga su to bile i središnje točke radnog sastanka župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića i načelnika Općine Vuka Damira Maričića te njihovih suradnika, koji je održan danas, 18. listopada 2017. godine, u Vuki.

Danas smo razgovarali o nekoliko aktualnih projekata, između ostaloga o izgradnji nove zgrade u Vuki u kojoj bi se smjestilo dom zdravlja, stomatološku ordinaciju i ljekarnu, kao i prostor za predškolski odgoj i općinsku upravu. Predviđena lokacija nalazi se na zemljištu osnovne škole čiji je osnivač Županija, pa je potrebno napraviti parcelaciju i potom ugovore kojima se omogućava nastavak projekta. Kao i u ostalim projektima, zajedničkim aktivnostima rješavat ćemo ovo pitanje u najkraćem mogućem roku – rekao je župan Anušić. 
Župan i načelnik obišli su zgradu društvenog doma u izgradnji te dogovorili zajedničke aktivnosti kojima bi se projekt završio iduće godine. Ovaj objekt je prijeko potreban mještanima jer predstavlja jedinu adekvatnu dvoranu na prostoru cijele Općine Vuka. Općina je taj prostor otkupila od Lovačkog društva „Kuna“ na otplatu od 20 godina i po cijeni od 400.000 kuna. Objekt je bio u lošem stanju, pa je u energetski učinkovito uređenje fasade uloženo 120.000 kuna, a ukupno je u dosadašnje radove uloženo 550.000 kuna. Za završetak radova potrebno je još oko 800.000 kuna, a opremanje je prijavljeno na mjeru 7.4.1. Programa ruralnog razvoja u vrijednosti još oko 500.000 kuna. 


Usporedno sa završetkom društvenog doma pokrenuli smo pripreme za izgradnju nove zgrade doma zdravlja, stomatološke ordinacije, ljekarne, prostora za predškolski odgoj i općinsku upravu. Vjerujem da ćemo u roku godinu, godinu i pol dana doći do građevinske dozvole i potom moći aplicirati za sredstva slijedećeg županijskog proračuna. Sadašnja zgrada je u derutnom stanju i stala su ulaganja u njeno saniranje, a ukoliko to prihvati Općinsko vijeće kasnije će biti namijenjena za rad udruga – kazao je Maričić, prenosi OBŽ