ZBOG PROVALA RETFALČANI ORGANIZIRAJU ULIČNE PATROLE!

Objavljeno: 28. 01. 2016.


PODIJELI:

krađa

U samo desetak dana siječnja stanovnici Retfale čak su tri puta bili opljačkani što je dovelo do ogorčenja, bijesa te naposlijetku do njihovog samoorganiziranja.
Naime, prema podacima PU osječko-baranjske, samo u posljednja tri tjedna na području Retfale evidentirana su tri kaznena djela teške krađe provaljivanjem: u obiteljsku kuću u Maceljskoj ulici, u obiteljsku kuću u Ulici Vidove gore te u kuću u Marjanskoj. U sva tri slučaja odneseni su novac i zlatnina u vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Jedan od vlasnika kuća koje su bile opljačkane je i Željko Lijić, predsjednik Gradske četvrti Retfala, koji je izrazio nezadovoljstvo činjenicom što policija ni u jednom od ta tri slučaja, kao niti u velikom broju ranijih provala, nije uspjela otkriti počinitelje, pa je odlučio uzeti stvari u svoje ruke.

Donesena je odluka o samoorganiziranju 10-ak obitelji, susjeda iz tri ulice koji su bili na meti lopova. Prvi korak je osnivanje uličnih patrola, odnosno redovne ophodnje građana ulicama Retfale, u pratnji pasa, u potrazi za sumnjivim licima. Napravljen je i raspored kada će tko od uključenih patrolirati sa psom, a osim uličnih patrola angažirana je i privatna zaštitarska tvrtka koja svake noći šalje svoje ophodnje u naselje – prenosi između ostalog osijek031.

.