Živi zid OBŽ podnio kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba u Gradu Đakovu zbog natječaja

Objavljeno: 27. 03. 2018.


PODIJELI:
Koordinator županijske organizacije Osječko-baranjske Živog zida i vijećnik Skupštine Osječko-baranjske Andrej Jurić u suradnji s kolegama iz Vukovarsko-srijemske županije, vijećnicima Damirom Madunom i Pavlom Josićem, podnijeli su na Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu 23. ožujka 2018. godine zbog kaznenih djela koja se procesuiraju po službenoj dužnosti kao što su zlouporaba položaja i ovlasti, pogodovanje, montirani natječaji, nepotizam itd. protiv odgovornih osoba u Gradu Đakovu koji su dana 30. studenog 2016. godine raspisali i sudjelovali u provedbi javnog natječaja za zapošljavanje.

Provedbom nadzora Upravne inspekcije nad upravnim tijelima Grada Đakova ustanovljene su brojne nepravilnosti koje su se odnosile na zaposlenike u Gradu Đakovu, a zbog kojih je Grad Đakovo novčano kažnjen.

Grad Đakovo je raspisao javni natječaj, koji je morao provesti po sili zakona nakon nazdora Upravne inspekcije u očito kontroliranim okolnostima, a koja je ustanovila da su u Gradu Đakovu dugi niz godina djelatnici gradske uprave imali ugovor na određeno (neki čak i 10 godina što je protuzakonito) – stoji između ostalog na FB stranici Živog zida OBŽ.

OPŠIRNIJE