Župan Ivan Anušić održao radni sastanak sa čelnicima Općine Punitovci

Objavljeno: 05. 09. 2017.


PODIJELI:
Na poziv općinske načelnice Jasne Matković danas, 5. rujna 2017. godine, u Punitovcima je župan Ivan Anušić održao radni sastanak sa čelnicima Općine. 

Središnje teme bile su nastavak radova na kanalizacijskom sustavu, uređenje Područne škole u Jurjevcu Punitovačkom, provedba katastarske izmjere i dovršetak radova na domovima kulture.

– Razgovarali smo o četiri velika projekta koje Općina Punitovci planira realizirati ove i iduće godine. Projekti su važni za razvoj školstva, infrastrukture i društvenih događanja te će njihovu realizaciju pomoći Županija već prilikom rebalansa proračuna. U cilju osiguranja ravnomjernog razvoja svih dijelova Županije od 1. siječnja 2018. godine krećemo s još ozbiljnijim sustavima financijske i administrativne potpore općinama kod realizacije projekata Europske unije. Općina Punitovci ima velike potencijale koje treba razvijati, a pri tomu moramo maksimalno koristiti bespovratna sredstva EU fondova – rekao je župan Anušić. Dodao je da načelnica Matković ima inicijativu i projekte, a time i potporu Županije.

Dogovoreno je nadalje da se ubrzaju radovi na kanalizacijskom sustavu koji su započeli još 2008. godine, no zastali su zbog stečaja izvođača radova. Na inicijativu načelnice i uz pomoć Hrvatskih voda nastavljeni su 2013. i 2014. godine kada je osigurano dodatnih 2,5 milijuna kuna, no postoji opasnost da radovi ne budu gotovi ni 30. rujna. 
– Sva djeca imaju pravo na lijepe uvjete školovanja i besplatan obrok, pa to želimo osigurati i djeci iz Jurjevca čija je škola zaista derutna. Prošle godine osigurali smo 100.000 kuna i uredili dio škole, a sada smo sa županom dogovorili uređenje drugog dijela. Na taj način stječu se uvjeti za jednosmjensku nastavu te topli obrok učenika. Stan koji je koristila bivša učiteljica preuredit će se u učionicu i blagovaonicu – pojasnila je J. Matković. 

Na sastanku je također dogovoreno provođenje katastarske izmjere Katastarske općine Punitovci u naredne tri godine te aktivnosti na uređenju tri doma kulture – stoji u obavijesti Osječko-baranjske županije.