Županija planira preuređenje zgrade rodilišta u Đakovu

Objavljeno: 11. 02. 2018.


PODIJELI:
Na konferenciji pod nazivom „Gospodarstvo i zdravstvo – izazovi hrvatskog zdravstvenog sektora” župan Ivan Anušić između ostalog govorio je o započetim i uvođenjem novih projekata u Osječko-baranjskoj županiji.

Župan Ivan Anušić nadalje naglašava aktualni projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“ koji će se provoditi tijekom 2018.-2020. godine. Ukupna vrijednost projekta je 23.899.295,09 kuna, a financirat će se bespovratnim sredstvima iz europskih strukturnih i investicijskih fondova za razdoblje 2014.-2020. (20.029.166,70 kn), a razliku do ukupne vrijednosti pokrit će Osječko-baranjska županija. Projektom je predviđena nabava opreme za potrebe domova zdravlja i koncesionara te obavljanje infrastrukturnih radova na domovima zdravlja (preuređenje zgrade rodilišta u Đakovu, energetska obnova zgrade Doma zdravlja Našice, izgradnja rampi i dizala na objektima domova zdravlja i drugo). 

Osim kapitalnih ulaganja u zgrade i opremu radi povećanja standarda zdravstvene zaštite, u županijskom proračunu za ovu godinu osigurana su i sredstva za prevenciju bolesti, javnozdravstvene mjere, kontrolu ispravnosti vode za piće, monitoring tigrastog komarca, za projekte borbe protiv ambrozije, za znanstvene i stručne projekte Medicinskog fakulteta, dovršetak projekta „Uređenje operacijske sale za liječenje boli“ u KBC-u Osijek te druge projekte udruga i drugih organizacija – navodi se između ostalog iz  Osječko-baranjske županije.