ŽUPANIJA USKRSNICAMA POMAŽE UMIROVLJENIKE

Objavljeno: 25. 03. 2016.


PODIJELI:

županijaproračun

Na konferenciji za javnost u Osječko-baranjskoj županiji, dana 24. ožujka 2016. župan dr. sc. Vladimir Šišljagić, njegov zamjenik Dragan Vulin i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ružica Gverieri obavijestili su umirovljenike koji imaju prebivalište na području naše Županije da i ove godine na njihove kućne adrese, poštom, stižu jednokratne financijske pomoći povodom blagdana Uskrsa onima koji imaju mirovine 1200,00 kuna ili manje.

Pomoć odnosno tzv. uskrsnica iznosi 150,00 kuna, i sukladno evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, dobit će ju 6 117 umirovljenika za što je Županija u svom proračunu osigurala preko milijun kuna, rekao je župan Šišljagić. Ukoliko se pojavi slučaj da netko tko udovoljava ovim uvjetima ne dobije uskrsnicu može se javiti našem Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb, Kapucinska ulica 40 u Osijeku osobno ili na broj telefona 221-604.
Županija, inače, ima sustav jednokratnih financijskih pomoći kojima pomaže u izvanrednim situacijama naše sugrađane kada se zateknu u nepovoljnim materijalnim uvjetima ili ih zadesi bolest u obitelji. Uz to, Županija svake godine za obitelji koje su u kategoriji minimalnog socijalnog cenzusa osigurava ogrjev u iznosu od 950,00 kuna, čulo se na konferenciji. Za provedbu je zadužen navedeni Upravni odjel – stoji u obavijesti Osječko-baranjske županije.

.