ŽUPANU ŠIŠLJAGIĆU URUČENO PRIZNANJE DRŽAVNE UPRAVE ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE

Objavljeno: 15. 02. 2016.


PODIJELI:

šišljagić

U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje u Zagrebu svečano je 11. ovoga mjeseca obilježen Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 i jedanaesta obljetnica njegove primjene u Hrvatskoj.

Zbog iznimnog odgovora na izazove u kriznim situacijama te za suradnju i unaprjeđenje sustava 112 posebno je priznanje i zahvalnica na svečanosti uručena osječko-baranjskom Županijskom kriznom stožeru sa županom Vladimirom Šišljagićem na čelu.

Župan Vladimir Šišljagić dobiveno priznanje doživljava kao pohvalu cjelokupnom sustavu zaštite i spašavanja u Osječko-baranjskoj županiji. Podsjeća kako je Županijski stožer isto još prije dvije godine dobio slično ovakvo priznanje s državne razine, što govori o uistinu dobroj organiziranosti u situacijama izvanrednih stanja i elementarnih nepogoda, odnosno koordinaciji službi putem sustava 112.

“Taj broj smo implementirali u sustav 2005. godine. On je vrlo važan, vrlo bitan, jer zapravo povezuje kompletno sve službe prilikom ovakvih i sličnih situacija ugroze, da li ljudske, ili materijalne, povezuje dakle u sustav službe. Pravodobno i na najednostavniji mogući način se najbrže odreagira, a znate da skraćivanje vremena upravo u tom segmentu organizacije, komunikacije i povezivanja itekako znači kada morate staviti u funkciju i vojsku i policiju, i zdravstvene službe, i komunalne službe, dakle koordinirati čitav jedan sustav”, kaže osječko-baranjski župan – prenosi između ostalog Lokalna Hrvatska.

.