ZVONKO BOGDAN OTVARA 3. TAMBURAŠKI MARATON U ŠTITARU

Objavljeno: 30. 07. 2015.


PODIJELI:

štitar

Tamburaški sastavi Ringišpil, Salaš i Bageš, ansambl Hajo te Aurelius band natjecat će se za titulu najboljeg

Štitar, 30. srpnja 2015. – Zvonko Bogdan, legenda tamburaške glazbe, svojim će koncertom na školskom igralištu u ponedjeljak, 3. kolovoza, otvoriti 3. Tamburaški maraton u Štitaru. Iste će večeri županjski tamburaški sastav Kristali slavljeničkim koncertom obilježiti 25 godina uspješnog djelovanja na hrvatskoj glazbenoj sceni, a publici će se predstaviti i prošlogodišnji pobjednici Maratona – TS Salaš.

Navedeni koncerti uvod su u Tamburaški maraton u sklopu kojeg će u utorak, 4. kolovoza, snage u maratonskom sviranju odmjeriti tamburaški sastavi Ringišpil, Salaš i Bageš, ansambl Hajo te Aurelius band, koji će nastupati sve do ranih jutarnjih sati, a odluku o pobjedniku donijet će posjetitelji svojim glasovima. Svaki će sastav nastupati u vlastitom šatoru pa će posjetitelji tijekom večeri, a prije donošenja odluke o svom favoritu, imati prilike poslušati nastupe svih sastava.

Organizator ove jedinstvene tamburaške manifestacije je Udruga za promicanje kulturnih i gospodarskih vrijednosti Špencle iz Štitara.

„Već treću godinu zaredom Tamburaški maraton u Štitaru organiziramo s ciljem promocije kvalitetne tamburaške glazbe, ali i tradicijskih obrta, ruralnog turizma te slavonskih proizvođača i proizvoda. Tako će svi posjetitelji koji nam se 3. i 4. kolovoza pridruže u Štitaru, osim u dobroj glazbi, moći uživati i u bogatoj ponudi izvornih tradicijskih proizvoda ovog kraja“, poručili su organizatori 3. Tamburaškog maratona.

Sama ideja o pokretanju Tamburaškog maratona nastala je na tradiciji i pričama o dugim slavonskim svadbama koje su trajale po 3 dana, a potekla je od Stanka Šarića, frontmena Najboljih hrvatskih tamburaša (ex. Zlatni dukati), koji je rodom iz Štitara.

Više informacija o ovogodišnjem izdanju Tamburaškog maratona u Štitaru dostupno je na www.tambure.hr te facebook stranici Udruge „Špencle“:

https://www.facebook.com/pages/Udruga-%C5%A0pencle/562850707066642?fref=ts.

Za sve dodatne informacije o manifestaciji slobodno kontaktirajte:

Stanko Šarić (Najbolji hrvatski tamburaši): 098/231-590

Ivan Pranjić (Udruga Špencle): 091/592-5293